Новини
23 Травня 2019
566

The Boring Company Ілона Маска отримала контракт на $48,7 млн

Це перша комерційна угода компанії, яка збудує тунель для перевезення людей у Лас-Вегасі

Фото: techcrunch.com

Інфраструктурна і тунельна компанія The Boring Company, засновником якої є Ілон Маск, уклала контракт з Las Vegas Convention Center (LVCC) – комплексом, в якому проводяться конференції, виставки, концерти та інші заходи на суму $48,7 млн, зобов’язавшись побудувати підземну систему навколо конференц-центру Лас-Вегаса, передає TechCrunch.

Як повідомляється, для The Boring Company це перший комерційний проект. На даний момент
LVCC продовжує розширюватися, будівництво нових об’єктів має закінчитися до виставки CES 2021. Після цього відстань між різними кінцями LVCC складе понад 3 км.

Таким чином, компанії Ілона Маска потрібно буде розв’язати проблему з пересуванням відвідувачів LVCC всередині комплексу. The Boring Company побудує тунелі, які з’єднають кілька виставкових залів.
“Початкові витрати компанії у 2019 фінансовому році складуть $1,2 млн. У 2020 році – $15 млн, а у 2021 – $32,47 млн”, – зазначає видання.

Повідомляється, що пасажирів по тунелях перевозитиме безпілотний транспорт, створений на платформі Tesla Model 3 та Model X, який вмістить в себе до 16 пасажирів. “Компанія також побудує пішохідний тунель між однією із будівель і паркуванням, три станції для входу і виходу пасажирів, системи ліфтів, ескалаторів для доступу пасажирів до кожної станції. Відвідувачі комплексу зможуть користуватися транспортом безкоштовно”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Bloomberg, LVCC виплачуватиме гроші The Boring Company поетапно, у міру виконання проекту. “Щоб отримати 100% оплати, компанії потрібно буде забезпечити пропускну здатність тунелів в 4,4 тис. пасажирів на годину”, – пише видання. І додає, що The Boring Company повинна почати будівництво у вересні, проект повинен бути готовий до грудня 2020 року.

Раніше Investory News писали, що Ілон Маск вирішив особисто контролювати за витратами співробітників Teslа. Такі заходи викликані бажанням скоротити витрати з метою економії бюджету і виходу на беззбитковість, попри залучення додаткових $2,7 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram