Соцмережі
21 Березня 2020
751

Тетяна Острікова: Плануйте наперед, бо завтра може бути запізно

В умовах кризи держава повинна подбати про майбутнє бізнесу

Тут один Міністр пише, що працівники мають залишатися вдома: «НЕ УВОЛЕННЫЕ, НЕ ОТПРАВЛЕННЫЕ ЗА СВОЙ СЧЕТ – на карантине !!!! – о убытках и компенсациях подумаем и решим позже, когда выживем!»

Печаль ситуації в тому, що якщо бізнес не виживе, то зарплати працівникам чи-то у відпустці, чи-то на карантині не буде кому виплачувати! Тому це «позже» може настати занадто пізно для економіки держави.

Тепер трохи цифр: поки гроші у бюджет надходять. Ключове тут саме слово «поки».

Митні платежі : план – 30,2 млрд. грн., станом на 19 березня факт – 16,2 млрд. грн. або 54%. Такими темпами до кінця місця буде 26,5 млрд. грн.

Податкові платежі: план – 54,5 млрд. грн., станом на 19 березня факт – 26,5 млрд. грн. або 49% плану. До кінця місяця при таких темпах буде 43,3 млрд. грн.

Сумарний недобір може бути більше 15 млрд., бо на початку березня ще не було карантину. В той час як цього тижня закрились магазини, ресторани, частину співробітників відправили на простій.

І тут би владі подбати і про бізнес, і про співробітників, щоб ми не отримали мільйонної гвардії безробітних! Влада – це стратегія, а не «я подумаю про це завтра»!

Тому уряд і ВР мають продумувати варіанти розвитку ситуації наперед, а не діяти за принципом «вирішуємо проблеми по мірі їх надходження»!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram