Новини
24 Липня 2020
908

Tesla звинуватила конкурента в крадіжці секретів

Не менш чотирьох  колишніх фахівців мали надзвичайно цінну конфіденційну інформацію перед переходом у Rivian

Фото: CNN

Американський виробник електромобілів Tesla подав до суду на компанію Rivian Automotive, звинувативши її у викраденні розробок. Позов спрямований до суду міста Сан-Хосе (штат Каліфорнія, США), повідомляє Bloomberg.

Компанія Rivian теж спеціалізується на випуску машин з електродвигунами. У позовній заяві стверджується, що Rivian активно брала на роботу колишніх фахівців Tesla. За повідомленням агенції, приблизно 70 таких співробітників прийшли безпосередньо з Tesla в Rivian.

Не менше чотирьох колишніх фахівців володіли надзвичайно цінною конфіденційною інформацією перед переходом до конкурента. Зокрема, Rivian отримала креслення, а також документи, що стосуються організації праці в Tesla, методів пошуку нових співробітників, нарахування зарплати”, — стверджують у компанії Ілона Маска.

Ряд екс-співробітників Tesla значиться серед відповідачів. Адвокати компанії наполягають на проведенні суду присяжних. Вони домагаються повернення всіх конфіденційних матеріалів, які ймовірно отримала Rivian. Позивачі також розраховують на виплату компенсації, розмір якої повинен визначити суд.

Rivian, серед інвесторів якої Amazon і Ford, заперечує звинувачення Tesla. Автовиробник зазначає, що ці заяви “суперечать культурі, етики та корпоративним правилам Rivian”.

“У Rivian безліч високопродуктивних команд, орієнтованих на місію. Наша бізнес-модель і технології засновані на багаторічному проектуванні, дизайні та розробці стратегії”, — йдеться у заяві компанії.

Tesla Motors була заснована у 2003 р. як розробник і виробник електромобілів і технологій, пов’язаних з ними. Також компанія виробляє батареї та електродвигуни і продає їх іншим автовиробникам.

Rivian Automotive була створена у 2009 р. Ар-Джеєм Скарінджем. Компанія займається розробками акумулятора R1T і електричним позашляховиком R1S, який планується випустити до середини 2021 р.

Також протягом семи років компанія працювала над платформою для електромобілів Skateboard. Вона включає двигун, акумулятор і комп’ютерні системи, які можуть бути використані іншими автовиробниками для своїх електромобілів.

Як писали раніше Investory News, Rivian залучила $1,3 млрд від групи інвесторів на чолі з фондом T. Rowe Price. У вересні 2019 р. Amazon замовила у Rivian 100 тис. електрофургонів для доставлення товарів.

Нагадаємо, Tesla програла справу у німецькому суді, яка стосується того, як автовиробник рекламує функції Autopilot і Full Self-Driving. Суд визнав рекламу цих функцій як таких, що “вводять в оману”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram