Новини
17 Травня 2023
303

Tesla вдосконалює своїх роботів-гуманоїдів Optimus

Вони повільно гудяють цехами та дуже точно відтворюють людські рухи

Tesla опублікувала нове відео зі своїми людиноподібними роботами Optimus — вони впевненіше ходять, розпізнають навколишнє середовище та взаємодіють із предметами, пише ITC.

Загалом роботи виглядають як цілком готовий до виробництва продукт — на противагу моделям, представленим минулого року на презентації Tesla AI Day. Тоді одна деконструйована версія Optimus ледве рухалася вперед, а ще одна модель, що стоїть на підставці, просто помахала глядачам рукою.

На новому відео п’ять роботів Tesla вже впевненіше, але дуже повільно проходять цехами, де виробляють Cybertruck, і взаємодіють з предметами, дублюючи рухи людини. Останній процес — демонстрація елементів навчання ШІ, де робот повторює дії людини за допомогою спеціальних датчиків. Інші оновлення торкнулися системи виявлення та запам’ятовування довкілля — на демонстрації Optimus сканує простір, створюючи цифрову карту місцевості.

Сам Ілон Маск знову заявив, що роботи “надзвичайно недооцінені”, але попит на них може досягати “10-20 млрд одиниць”. Попередньо озвучена вартість моделі — $20 000.

Нагадаємо, у Львові надрукують початкову школу. Це буде найбільший навчальний заклад у світі зведений за допомогою 3D-друку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram