Новини
8 Лютого 2021
753

Tesla спровокувала стрибок Bitcoin на 16%

Крипта підскочила до рекордного рівня — $44,8 тисячі

Фото: CNN

Під час торгів, у понеділок, 8 лютого, курс біткоїна підскочив більш ніж на 16% і станом на 16:20 за київським часом становив $43,84 тис. Зростанню вартості криптовалюти сприяло повідомлення про те, що компанія Tesla Inc. інвестувала $1,5 млрд в біткоїн та планує почати приймати криптовалюту як форму оплати, пише Bloomberg.

“Ми плануємо почати приймати біткоїни як форми оплати за наші продукти найближчим часом, відповідно до чинного законодавства і спочатку на обмеженій основі”, — йдеться в заяві Tesla.

Виробник електромобілів з Пало-Альто, штат Каліфорнія, зазначив, що зробив ставку на біткоїн після поновлення своєї інвестиційної політики минулого місяця, щоб дозволити компанії інвестувати в цифрові активи, а також в золоті злитки та фонди, що торгуються на біржі.

Ухвалення біткоїнів компанією Ілона Маска надає більшої легітимності електронним валютам, які останні роки стали популярними.

Нагадаємо, що ціна криптовалюти Dogecoin також злетіла через твіти Ілона Маска. Але вони викликали тільки короткострокову реакцію.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск написав “біткоїн” у своєму повідомленні та підняв вартість криптовалюти на $5 тис. Днем раніше, бізнесмен похвалив у своєму Twitter гру Cyberpunk 2077, після чого акції її розробника — польської компанії CD Projekt зросли на 19%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram