Новини
9 Грудня 2022
533

Tesla скорочує виробничі зміни на заводі в Шанхаї

Компанія відкладає найм нових співробітників

Автовиробник Tesla скоротить виробничі зміни на своєму заводі в Шанхаї вже в понеділок і відклала наймання на роботу деяких нових співробітників — попит на електромобілі компанії в Китаї не відповідає очікуванням, пише Bloomberg.

За словами людей, які попросили не називати їхніх імен, оскільки ця інформація не є публічною, завод буде працювати у дві зміни по 9 з половиною годин на день, проти двох змін по 11 з половиною годин зараз.

Відповідно до графіка, з яким ознайомилось агентство, зміна у графіку запланована на понеділок, хоча в нього можуть бути внесені деякі корективи в останній момент.

За словами джерел Bloomberg, скорочення робочих днів призведе до скорочення щомісячної заробітної плати для виробничого персоналу.

Раніше на цьому тижні агентство Bloomberg повідомило, що Tesla планує скоротити виробництво в цьому місяці на заводі в Шанхаї на всіх виробничих лініях Model Y і Model 3 приблизно на 20%.

Представник Tesla заявив, що це “неправда”, що автовиробник планує скоротити виробництво, не уточнюючи деталей.

Окремо, за словами інших джерел, процес адаптації деяких нових співробітників був призупинений.

Деякі працівники, які повинні були почати роботу в листопаді, зокоема в акумуляторних цехах Tesla і на складальних лініях, були проінформовані компанією про те, що дати їх початку роботи будуть перенесені.

Один зі співрозмовників розповів, що рекрутер Tesla сказав їм, щоб вони були готові почати роботу після китайського Нового року, який припадає на кінець січня, тому що зараз немає гострої потреби в більшій кількості робітників.

Представник Tesla в Китаї відмовився від коментарів у четвер.

Tesla наразі стикається з більш жорсткою конкуренцією з боку місцевих виробників електромобілів на найбільшому у світі автомобільному ринку.

Недавнє зниження цін і стимулюючі пропозиції свідчать про те, що попит не встигає за зростаючою пропозицією після модернізації заводу, яка наростила потужність приблизно до 1 мільйона автомобілів на рік.

Нагадаємо, у листопаді українці зареєстрували майже 15 тисяч вживаних іномарок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram