Новини
13 Листопада 2019
1 012

Tesla побудує в Берліні перший європейський завод Gigafactory

Компанія вже почала розміщувати вакансії з працевлаштування в Німеччині

Генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск заявив, що Берлін стане майданчиком для її першого великого європейського заводу Gigafactory. Про це повідомляє Bloomberg.

Глава американського автовиробника Tesla Ілон Маск оголосив про плани з будівництва першого європейського заводу компанії поруч з німецької столицею.

“Giga Берлін! Ми будемо виробляти батареї, електродвигуни та електромобілі, почнемо з Model Y”, — йдеться в повідомленні Маска в Twitter.

Як повідомляє видання, новий завод буде розташовуватися неподалік від споруджуваного міжнародного аеропорту імені Віллі Брандта, який знаходиться на кордоні Берліна і федеральної землі Бранденбург. На нових потужностях в Європі, крім компактного кросовера Tesla Model Y, також буде збиратися седан Tesla Model 3.

Відзначається, що компанія вже почала розміщувати вакансії з працевлаштування в Німеччині. За інформацією видання, завод дозволить створити близько 10 тис. робочих місць. Підприємство, яке отримає назву Gigafactory 4, планує почати свою роботу у 2021 р.

В даний час компанія будує свій перший завод за межами в США, який буде розташовуватися в Шанхаї. Угода про його будівництво була підписана в липні 2018 р. з адміністрацією району Ліньган і корпорацією “Ліньган”. До 2020 р. на ньому планується запустити збірку моделі Tesla Model 3 і поступово вийти на річний обсяг виробництва до 500 тис. автомобілів.

У свою чергу міністр економіки та енергетики ФРН Петер Альтмайер повідомив, що уряд Німеччини не збирається виділяти субсидії на виробництво електромобілів Tesla.

“Питання субсидій ще не обговорювалося. Ясно, що до Tesla, якщо вона інвестує в Німеччину і створить у нас робочі місця, буде таке ж відношення як і до інших компаній автомобільної індустрії. Це означає, що ми будемо ставитися до всіх гравців на ринку, які інвестують у Німеччину, однаково і без дискримінації”, — зазначив він.

Нагадаємо, третій квартал 2019 р. Tesla вдалося закінчити з чистим прибутком у розмірі $143 млн або 80 центів/акцію. Виторг склав $6,3 млрд, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року — $6,8 млрд.

Як відомо, китайська компанія Xiaomi інвестувала в місцевого виробника електромобілів Xpeng Motors в раунді фінансування на $400 млн. Компанія конкурує з місцевими виробниками електромобілів, а також з Tesla.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram