Новини
6 Серпня 2019
1 576

Tesco може скоротити 4,5 тисяч співробітників через зміни в магазинах Metro

Великий магазин був розрахований для щотижневих покупок, але 70% покупців використовують його як мінімаркет

Найбільший британський ритейлер Tesco обговорює зміни в управлінні магазинами Metro в Великобританії, які можуть привести до скорочення 4,5 тис. співробітників, пише Бі-Бі-Сі з посиланням на офіційну заяву компанії.

“Сьогодні ми з колегами почали переговори про деякі операційних зміни в тому, як ми управляємо нашими магазинами Metro в Великобританії. Ми спростимо процес роботи й скоротимо адміністративні завдання в усіх наших 153 магазинах Tesco Metro”, – йдеться в заяві компанії.

Уточнюється, що пріоритетом компанії на даний момент є допомога в пошуку альтернативних посад для співробітників, яких торкнуться зміни.

“У непростому, що розвивається, роздрібному середовищі, зі зростаючим тиском на ціни, ми повинні продовжувати переглядати те, як ми управляємо нашими магазинами”, – зазначив гендиректор Tesco Джейсон Террі (Jason Tarry).

Зміни будуть спрямовані на поліпшення якості обслуговування покупців і підвищення стійкості ведення бізнесу. У повідомленні уточнюється, що спочатку Metro був розроблений як великий магазин для щотижневих покупок, але майже 70% покупців використовує магазин як мінімаркет, для покупки необхідних продуктів на день.

Раніше Tesco повідомляв про можливість скорочення тисячі робочих місць в ході спрощення обслуговування клієнтів. Як повідомлялося, реструктуризація може торкнутися до 9 тис. осіб, проте очікується, що до половини цих співробітників можна буде перевести на інші посади в компанії.

Tesco – британська компанія, заснована в 1919 р., в якій працює близько 340 тис. осіб у Великобританії та Ірландії.

Магазини Tesco Metro розташовані за розмірами між супермаркетами Tesco і Tesco Express. Вони вперше відкрилися в 1994 р.

Як відомо, консалтингова та аудиторська компанія Deloitte у щорічному звіті Global Powers of Retailing 2019 проаналізувала ключові тенденції в світовому секторі роздрібної торгівлі та дала прогнози на 2019 р. Найбільші світові ритейлери за рік заробили $4,53 трлн при середньому розмірі доходу в $18,1 млрд на компанію.

Amazon.com веде попередні переговори з Reliance Retail, що належить Reliance Industries Ltd, про покупку до 26% акцій найбільшого роздрібного ритейлера Індії.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram