Новини
30 Грудня 2022
426

Тепер офіційно: Генератори та Starlink звільнені від сплати мит та ПДВ

Відповідні законопроєкти були підписані Президентом України

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкти №8197 та №8196, які скасовують податки на імпорт генераторів і терміналів Starlink. Вони також знімають обмеження на зберігання пального, повідомляє AIN.

Основні зміни, які вони передбачають:

• Законопроєкти №8197 та №8196 впроваджують ввезення генераторів, іншого обладнання (статичних перетворювачів, котушок індуктивності та дроселів), Starlink без мита та ПДВ.

• Скасування мит та ПДВ діятиме протягом 6 місяців з дня набрання чинності закону, тобто до травня 2023. При цьому з під дії закону виведені товари, що мають походження з держави, визнаної окупантом чи агресором.

• Рада також підтримала надання можливості зберігати пальне без ліцензії. За наполяганням уряду до 2000 літрів. Про більші обсяги треба буде повідомити по декларативному принципу податкову.

Через постійні російські обстріли та відключення світла багато українців-фізосіб та підприємців купують генератори, щоб мати можливість працювати.

Термінали Starlink та зв’язок, який вони надають, критичні для підтримки як українських військових, так і громадян (особливо у регіонах, де мобільного або стаціонарного зв’язку немає через зруйноване обладнання).

Нагадаємо, на розвиток аграрної сфери буде отримано $1,5 млрд наступного року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram