Новини
8 Вересня 2021
750

Тепер можна одночасно оформити права на земельну ділянку і нерухомість на ній

Нове правило не стосується операції з купівлі-продажу квартир

Депутати Верховної Ради 301 голосом затвердили у другому читанні законопроєкт №5248, який дозволяє одночасне оформлення прав на земельну ділянку при покупці нерухомості на ньому, повідомляє пресслужба ВРУ.

Документом встановлюється, що при переході права власності на нерухомість, в угоду включається і земельна ділянка, на якій ця нерухомість розташована.

Не поширюється нове правило на операції з купівлі-продажу квартир в багатоквартирних будинках. Також, воно не стосується земельних ділянок, що перебувають у державній та комунальній власності.

Документ також регламентує зворотний порядок одночасного переходу прав на нерухомість в разі продажу земельної ділянки.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, реалізація цього закону сприяє правовій визначеності в питаннях, пов’язаних з оформленням і переходом прав на земельну ділянку в разі набуття права власності на нерухоме майно — житловий будинок, будівлю або споруду, — розміщену на ньому.

Даний законопроєкт був схвалений за основу 17 червня 2021 року голосами 293 народних депутатів. Під час його розгляду в середу, 8 вересня, не було підтримано жодне з семи запропонованих поправок.

Нагадаємо, станом на понеділок, 6 вересня, укладено 12 784 угоди у межах ринку землі. За кількістю правочинів лідирують Київська та Полтавська області.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram