Новини
29 Березня 2021
691

Tencent Music оголосив про рекордний buyback після розпродажу Goldman Sachs

Інвесткомпанія разом із Morgan Stanley за день позбулися акцій на $19 мільярдів

Розробник китайських музичних сервісів Tencent Music оголосив про зворотний викуп своїх акцій на суму $1 млрд, йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Рекордний buyback було оголошено після того, як акції Tencent Music разом із паперами інших медіа та IT-компаній з Китаю та США були продані під час розпродажу Goldman Sachs і Morgan Stanley 26 березня 2021 року.

Так, компанія оголосила, що має намір викупити акції класу A у формі американських депозитарних акцій протягом 12 місяців, розпочинаючи з 29 березня.

Як зазначають Bloomberg і Financial Times, за великим розпродажем стоїть сімейний інвестиційний офіс Archegos Capital Management, заснований колишнім аналітиком Tiger Management Біллом Хвангом, який 2012 року був оштрафований на $44 млн у справі про шахрайство.

“Goldman Sachs прибрала фінансиста зі своїх чорних списків 2018 року. До цього відділ інвестицій Goldman Sachs протягом декількох років намагався укласти контракт з Біллом Хвангом, однак спроби відкрити рахунок на його ім’я блокувалися”, — пише Bloomberg.

Акції Tencent Music упали після того, як Комісія з цінних паперів та бірж США оголосила, що доб’ється делістингу іноземних компаній, якщо ті не проводитимуть аудит у відповідність зі стандартами США.

careercenter.utsa.edu  

Крім цього, минулої п’ятниці, 26 березня, Goldman Sachs і Morgan Stanley випустили на ринок акції Tencent Music та інших компаній на майже $19 млрд, спровокувавши різке падіння вартості декількох китайських технологічних компаній та американських медіагруп, повідомляє Financial Times.

“Goldman Sachs ще до відкриття ринку у США 26 березня розпродав у межах пакетних угод акції китайських компаній Baidu, Tencent Music Entertainment Group і Vipshop Holdings на суму в $6,6 млрд”, — написав Bloomberg з посиланням на лист клієнтам. Після цього банк продав акції компаній ViacomCBS, Discovery, Farfetch, iQiyi й GSX Techedu на суму у $3,9 млрд.

Зранку, 26 березня, Morgan Stanley розпродав папери на $4 млрд, а у другій половині дня — ще на $4 млрд. “Спочатку Morgan Stanley дозволяв інвесторам-покупцям обирати окремі акції, але пізніше почав наполягати на угодах у форматі “все або нічого”, коли трейдерам пропонувалося купити одразу весь кошик доступних цінних паперів”, — розповіли джерела FT.

Своєю чергою Bloomberg зазначає, що пакетні операції (продаж великої кількості акцій за ціною, погодженою поза ринком цінних паперів) — звичайне явище, але масштаб цих угод і їх кількість — ні.

У підсумку незвичайного розпродажу сукупна капіталізація провідних китайських технологічних гігантів та американських медіаконгломератів, чиї акції брали участь в угодах, впала на $35 млрд. “Я ніколи не бачив нічого подібного за свою 25-річну кар’єру”, — розповів агентству портфельний менеджер швейцарської Bellevue Asset Management AG Мішель Кеуш.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Гонконг оштрафував Goldman Sachs на рекордні $350 млн через малазійський фонд.

Раніше Investory News писали, що Morgan Stanley першим відкриє доступ багатим клієнтам до біткоїн-фондів — вони зможуть інвестувати в криптовалютні активи не більше ніж 2,5% від свого капіталу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram