Новини
27 Жовтня 2021
811

Telegram запустив рекламну платформу: Мінімальний бюджет — €2 мільйони

Нововведення стосуватиметься тільки великих каналів, де є тисяча та більше передплатників 

Засновник Telegram Павло Дуров повідомив, що незабаром у каналах Telegram вперше з’являться офіційні рекламні повідомлення та запустив рекламну біржу месенджера.

Як зазначається у правилах біржі, мінімальний бюджет рекламної кампанії в Telegram становить €2 млн, з них €1 млн — застава, яка згорає, якщо рекламодавець не витратить €10 млн протягом року.

У своєму каналі Дуров описав базові принципи роботи реклами в месенджері та зазначив, що “більшість користувачів навряд чи помітить цю зміну”. “Telegram не показуватиме рекламних повідомлень у списку чатів, особистих розмовах або групах. Реклама торкнеться лише великих каналів (1000+ передплатників) — сервісів, де вже й так є реклама, та підтримка яких веде до найбільших витрат з боку Telegram”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для показу реклами не використовуватимуться особисті дані. “Конфіденційність користувачів для Telegram є першорядною. Вміст рекламних повідомлень залежатиме лише від тематики каналів, де вони виводяться, а не від особистих даних користувачів”, — наголосив він.

І додав, що офіційні рекламні повідомлення Telegram будуть ненав’язливими. У них допускатимуться лише короткі тексти без зовнішніх посилань чи фотографій (можливими будуть тільки посилання на інші Telegram-канали чи боти). Рекламне оголошення зможе з’являтися тільки після перегляду нових повідомлень у каналі.

“У каналах Telegram наразі зустрічається реклама, яку публікують власники Telegram-каналів як звичайні повідомлення. Офіційні рекламні повідомлення, які впроваджує Telegram, будуть набагато комфортнішими для користувачів. Дохід від таких рекламних оголошень дозволить Telegram далі надавати користувачам безплатний та необмежений сервіс”, — зауважив засновник месенджера.

Рекламні повідомлення в Telegram показуються у великих загальнодоступних каналах “один до багатьох” з 1000+ передплатниками та обмежені 160 символами. Мінімальна ціна за 1 тис. показів реклами — €2 євро.

Але за спроби створити рекламне повідомлення платформа надає додаткові правила:

• Для запуску реклами на платформі Telegram потрібен мінімальний авансовий платіж обсягом €2 млн.

• З цієї суми Telegram утримує €1 млн як депозит, а суму, що залишилася, надає рекламодавцю для витрати на показ реклами.

• Якщо договір розривається, а рекламодавець витратив на рекламу менше ніж €10 млн протягом попередніх 12 місяців, Telegram утримує заставу обсягом €1 млн. Якщо ж рекламодавець таки витратив потрібну суму, заставу повернуть.

• Є думка, що завдяки великому бюджету з платформою насамперед працюватимуть великі агентства, які вже зможуть розміщувати рекламу клієнтів із невеликими бюджетами. Це дозволить Telegram спростити собі роботу з рекламою, оскільки команда проєкту зовсім невелика — до 30 осіб.

Крім мінімального поповнення рахунку обсягом €2 млн, є ще декілька несподіваних рішень команди Telegram щодо рекламної біржі. Наприклад, на платформі повністю заборонено рекламу ресторанів швидкого харчування або сервісів доставки такої продукції.

Ще у переліку алкогольні напої, зокрема набори для домашнього пивоваріння, безалкогольне пиво; тютюн, враховуючи електронні сигарети, папір для самокруток, жувальний тютюн; наркотики, що розслаблюють, враховуючи обладнання та приладдя, наприклад, трубки, бонги; інструкція з виготовлення ліків; швидке харчування, зокрема мережа швидкого харчування, доставка піци тощо.

Крім того, Telegram поки не ділитиметься з власниками каналів, де розміщується реклама, виторгом. Щоправда, такі плани платформа має, але реалізовуватиме тільки після виходу на самоокупність.

“Рекламні повідомлення наразі перебувають у тестовому режимі. Як тільки вони повністю запустяться та дозволять Telegram покрити свої основні витрати, ми почнемо ділитися доходами від реклами з власниками загальнодоступних каналів, в яких показуватимуться повідомлення, що спонсоруються”, — йдеться в правилах біржі.

Нагадаємо, наприкінці квітня Telegram додав можливість здійснювати платежі у будь-якому чаті месенджера через платіжні системи та функцію чайових.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram