Новини
18 Лютого 2021
646

Telegram розмістить бонди на $1 мільярд для обмеженого кола інвесторів

Мінімальний чек для участі в розміщенні складе $50 мільйонів

Компанія Telegram Group Inc., яка володіє месенджером Telegram, планує залучити як мінімум $1 млрд через розміщення облігацій серед обмеженого кола інвесторів. Про це повідомляєКоммерсантъ” з посиланням на три джерела на фінансовому ринку і джерело, знайоме з ситуацією.

Бонди будуть конвертованими, папери не стануть розміщувати на біржі. Їх випустять терміном на п’ять років, інвесторам попередньо обіцяють дохід у 7-8%.

Якщо Telegram вийде за цей час на IPO, інвесторам запропонують конвертувати борг в акції з дисконтом у 10% до ціни розміщення, уточнює видання.

Пошук охочих придбати облігації месенджера ведуться серед вузького кола інвесторів з Росії, Європи, Азії та з Близького Сходу. Мінімальний чек для участі становить $50 млн, але може бути знижений до $10 млн, за даними джерел.

Засновник Telegram Павло Дуров вже давно шукає $1 млрд через майбутні розрахунки з інвесторами блокчейн-проекту TON, що закрився, дедлайн настає у квітні цього року.

Поки месенджер не приносить доходу, фінансується переважно власними коштами Дурова. Раніше повідомлялося, що Telegram почне монетизувати з 2021 року, запуск платних функцій вже анонсований.

Активна аудиторія Telegram ще шість років тому становила близько 60 млн користувачів, на початку 2021 року — перевищила показник у 500 млн.

Як раніше писали Investory News, Telegram домовився про мирову угоду з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC), яка через судовий позов зобов’язала її повернути $1,22 млрд покупцям цифрових токенів Gram, а також виплатити компенсацію у розмірі $18,5 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram