Думки
20 Грудня 2021
1 886

Тазджон Гечгіл: Готуємо диверсифікований портфель на 2022 рік

Керуюча інвестиціями в Нью-Йорку, Принстоні, Гринвічі та Лондоні, магістр MBA та BA — про те, як інвестувати без ризиків та переглянути свій інвестиційний портфель на 2022 рік

Учасники ринку повинні пам’ятати — 2022 рік, можливо, принесе з собою нові фактори невизначеності. Досвідчені інвестори ніколи не забувають про диверсифікацію вкладень, яка дозволяє нівелювати короткострокову волатильність, що останнім часом спостерігалася на фондовому ринку.

Fidelity investments визначає диверсифікацію як “розподіл інвестицій таким чином, що обмежує залежність від окремих класів активів”. Ця практика покликана скоротити волатильність вашого портфеля.

До речі, для багатьох індивідуальних інвесторів грудень може стати чудовим місяцем для перегляду своїх інвестиційних цілей на 2022 рік. Наразі розглянемо два біржові фонди (ETF), які можуть сподобатися широкому колу інвесторів.

1. Fidelity MSCI Real Estate Index ETF

• Вартість: $32,97.

• Річний діапазон торгів: $24,30-33,50.

• Дивідендна дохідність: 2,77%.

• Недоліки інвестування: 0,08%.

Останнім часом уся увага була прикута до темпів інфляції США. За даними Комітету з операцій на відкритому ринку ФРС, “довгострокова інфляція обсягом 2%… найбільше відповідає мандату Федеральної резервної системи у межах забезпечення повної зайнятості та стабільності цін”.

Волл-стріт оцінив динаміку споживчих цін за листопад. Підвищений інфляційний тиск може призвести до прискорення процедури посилення політики ФРС, що включає підвищення ставок.

Fidelity MSCI Real Estate Index ETF (NYSE:FREL) інвестує в американський сектор нерухомості. Це пасивно керований фонд, який дебютував у лютому 2015 року. Багато інвесторів, які очікують подальшого посилення інфляції, розглядають інвестиційні фонди сфери нерухомості (REIT) як інструменти хеджування.

Портфель FREL складається з паперів 167 компонент індексу MSCI USA IMI Real Estate. У десятці найбільших активів зосереджено близько 40% чистих коштів, що становлять $2,1 млрд. Список вкладень включає такі фонди нерухомості:

• American Tower, що володіє нерухомістю в секторі телекомунікацій;

• Prologis, що пропонує складські площі промисловим підприємствам;

• Crown Castle International — володіє вежами стільникового зв’язку та пропонує рішення в галузі оптоволоконного зв’язку;

• Equinix, що спеціалізується на центрах обробки даних;

• оператор складів самостійного зберігання Public Storage.

З початку року фонд додав 31,7% і досяг рекордного максимуму буквально днями. З огляду на підвищений інфляційний тиск сектор нерухомості може продовжити зміцнюватися. Таким чином, попри недавнє ралі, цей недорогий ETF, ймовірно, оновить максимуми 2022 року. Зацікавлені інвестори можуть почекати можливого просідання до $31.

2. Roundhill Pro Sports Media & Apparel ETF

• Вартість: $13,44.

• Річний діапазон торгів: $13,16-15,38.

• Недоліки інвестування: 0,75%.

Roundhill Pro Sports Media & Apparel ETF (NYSE: MVP) — молодий невеликий фонд, який дозволяє поринути у світ професійного спорту. MVP дебютував у березні 2021 року й з того часу залучив близько $8 млн.

Портфель MVP складається з 38 активів, зокрема у десяти зосереджено близько половини коштів. Майже половина компаній “родом” із США. Далі йдуть підприємства Італії (11,9%), Німеччини (9,1%), Туреччини (9,0%), Великої Британії (6,4%) та Японії (5,3%).

Капітал розподілений між професійними спортивними командами (45,4%), одягом та обладнанням (23,5%), засобами масової інформації (12,9%), професійними лігами та аренами (10,1%) і SPAC (8,1%).

Список вкладень очолюють:

• британський професійний футбольний клуб “Манчестер Юнайтед”;

• Madison Square Garden Sports, до активів якої входять баскетбольна команда New York Knicks та хокейна команда New York Rangers;

• розважальний холдинг Liberty Media, що працює з Sirius XM Holdings та Formula 1;

• італійський футбольний клуб “Ювентус” (MI:JUVE);

• німецький футбольний клуб “Борусія”.

З березня MVP упав приблизно на 10%. Особисто мені подобається географічна та тематична диверсифікація фонду. А от інвесторам (особливо фанатам певних клубів чи спортивних франшиз) слід здійснити додатковий аналіз ETF.

Джерело: Investing

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram