Соцмережі
7 Вересня 2020
742

Тарас Козак: Владайте в Облігації внутрішньої державної позики України

Ставки по ОВДП вище, але треба розібратися з механізмом дії

Рада з фінансової стабільності схвалила збільшення гарантованої державою суми банківського депозиту до ₴600‘000!

Почекай, не біжи поки в банк. Є кілька передумов. Для початку потрібно розібратися з боргами Фонд гарантування вкладів фізичних осіб перед державою. Потім – ухвалити закон Верховною Радою. А тоді вже 600 тисяч.

Ще з 1 січня наступного року Ощадбанк також приєднається до ФГВФО. Це значить, що вклади в усіх українських банках будуть застраховані на однакову суму. А не як зараз, коли депозит в Ощаді застрахований повністю, навіть на мільярд.

Звісно, я також рекомендую придивитися уважніше до Облігації внутрішньої державної позики України. Переваги над гривневими депозитами очевидні:
 Значно вища дохідність, ніж за депозитами. ОВДП приносять власникам 8-10% річних, а хороші банки за річними вкладами дають 6-8% річних.
 З доходів за банківськими депозитами банки забирають податки (ПДФО=18%; військовий збір=1.5%), а з доходів за ОВДП – жодних податків. Тобто, «чиста дохідність» за депозитами ~5-6.5% річних, а за ОВДП – ті ж 8-10% річних. Суттєва різниця!
 Уся сума інвестиції в державні облігації гарантована державою. Жодних обмежень, навіть мільярд!

Один «мінус» інвестицій в ОВДП – треба один раз витратити 1-2 години, розібратися в особливостях і відкрити рахунок у цінних паперах. Розібравшись, абсолютна більшість клієнтів обирає вищу дохідність і надійність!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram