Соцмережі
12 Травня 2021
521

Тарас Козак: Попри “кислотний” інвестклімат гривня утримує позиції

Давно нічого не писав про найпопулярніший фінансовий інструмент на нашому ринку — долар США.

Вважаю, що в курс долара “зашиті” практично всі видимі ризики. На кшталт карколомного карантинного падіння економіки (враховано ще весною’20, а економіка впала незначно), неадекватної поведінки Правління Національного банку (типу прямого кредитування Уряду) і неотримання траншу МВФ. Навіть осяжна загроза вторгнення північного ворога в квітні‘21 додала курсу долара всього 30 копійок.

І хоча з нашою економікою не все гаразд, інвестклімат України — кислотний, а суверенні рейтинги зміщуються все глибше в Екваторіальну Африку, майбутнє гривні виглядає досить безхмарно.

Ціни на товари нашого екпорту тримаються на максимальних рівнях, туристи закордон масово не поїдуть із-за валютноекономної (сарказм) політики МОЗ. А ось працелюбиві українські заробітчани знову надішлють своїм родичам у Неньці ще $12-$15 млрд.

З великою імовірністю влітку Україна (Нацбанк) отримає у подарунок від Міжнародного Валютного Фонду близько $2.7 млрд. Справді — подарунок, кошти не треба буде повертати. Без будь яких умов – навіть можна не обіцяти проводити реформи.

Чекаємо курс на 27 ₴/$!

#проДолар

Давно нічого не писав про найпопулярніший фінансовий інструмент на нашому ринку – долар США.

Вважаю, що в…

Опубликовано Тарасом Козаком Вторник, 11 мая 2021 г.

 

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram