Соцмережі
16 Жовтня 2020
857

Тарас Козак: Кому належить українська земля?

Держава володіє значно меншою кількістю землі, ніж було заявлено

Понад 5 мільйонів гектарів землі с/г призначення, яка, як вважалося, знаходилася у державній власності, розкрадено!

Голова Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко повідомив, що в Україні більше немає 10.4 млн га землі державної форми власності сільськогосподарського призначення, як раніше стверджувалося.

«Це була брехня. Вводили в оману і стверджували, що є ця земля у держави», – зазначив він.
Нині, за його словами, у державній власності перебуває лише понад 2 млн га землі, які указом Президента України передаються у власність громадам. Ще 1.7 млн га с/г земель були передані ОТГ в 2018/19 роках.

Якщо від 10.4 мільйонів гектарів відняти ту землю, яка передається громадам (1.7 млн та ~2 млн), у держави повинно було би залишитися біля 6 мільйонів гектарів земель для сільського господарства.

Але, за словами Романа Лещенка, такої землі всього близько 750 тис га!!! Включаючи землі Академії наук, Міноборони, Міносвіти, Пенітенціарної служби, держпідприємсва екс-Мінагро тощо.

Ті земельні чиновники, які сорочки на собі рвали, доводячи, що наша земля свята і не можна передавати її в приватні руки, тихенько розкрадали землю.

Вони скомуніздили 5 000 000 гектарів земель!!

Замість прозорих аукціонів землі – сам собі відписав і пішов на телеканал розповідати, що земля має бути лише державною! Як сказав пан Роман, крали всі. І донецькі, і вінницькі. Прикриваючись красивими словами, чиновники роздерибанили нашу землю.

Отже, нині с/г землі у держвласності уже мало. Тому деякі політичні сили хочуть створити якийсь державний земельний фонд, в який буде набуватися с/г земля, викуплена у приватних власників. Як ви думаєте, для чого? Переконаний, щоб їм було що розкрадати!

Зупинити цей дерибан можна лише позбавивши чиновників прав управляти землею. Уся с/г земля має бути приватною!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram