Соцмережі
7 Грудня 2020
896

Тарас Козак: Індекси Dow Jones, S&P 500 та NASDAQ оновили свої максимуми

Що відбувається на біржі та як варто реагувати інвесторам

Інвестори з усього світу в стані ейфорії. Найбільший фондовий ринок світу – в Сполучених Штатах Америки – дає реальні підстави для таких емоцій.
У п’ятницю минулого тижня основні американські індекси (Dow Jones, S&P 500 та NASDAQ) оновили свої історичні максимуми. Це значить, що особи, які вкладали свої кошти в акції компаній США (а це майже всі інвестори світу), могли заробити величезні прибутки.
Основні причини дві, на мій погляд:
Перша причина – ринок зрозумів, що з появою на ринку дієвих антикоронавірусних вакцин людство переживе цю страшну хворобу та карантини, і незабаром повернеться до звичного життя.
Друга причина – на ринку дуже багато вільних та дешевих грошей, особливо доларів та євро. Їхня кількість і надалі буде зростати, при тому, що ставки залишатимуться дуже низькими. На єврових і доларових облігаціях зароблятиметься мало, тому кошти гігантським потоком несуться на ринок акцій, піднімаючи їхні ціни до небес.
Колись (за кілька місяців, а може й за кілька років) зростання цін на фінансові активи перекинеться на сировинні товари і, зрештою, на споживчі кошики мешканців розвинутого світу. Інфляція в доларах та євро, мабуть, стане двознаковою (не менше 10% на рік).
Що НЕ варто робити українцям в найближчі часи:
1. Тримати кошти в готівковій іноземній валюті. Можливе швидке падіння вартості долара або/та євро до валют країн, що розвиваються (до гривні зокрема).
2. Тримати кошти в валюті на депозитах з низькими ставками.
3. Купляти низькодохідні облігації в євро та доларах.
Що варто робити українцям:
1. Збільшувати частку гривні в своїх активах (як мінімум до 30%, можливо до 50% активів).
2. Купляти Облігації внутрішньої державної позики України та інші гривневі боргові цінні папери з високою дохідністю (для тих, хто вже розбирається).
3. Інвестувати 20%~30% валютних активів у акції компаній з розвинутих ринків (США та Європи передусім).
Саме зараз, перед отриманням 13-ї зарплатні та річних бонусів, відкрийте брокерські рахунки в Україні та закордоном, щоб Ваші заощадження приносили Вам дохід, а не лежали «мертвим грузом» під матрацем.

#порадиІнвестБанкіра

Інвестори з усього світу в стані ейфорії. Найбільший фондовий ринок світу – в Сполучених Штатах…

Опубликовано Тарасом Козаком Воскресенье, 6 декабря 2020 г.

 

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram