Новини
2 Травня 2022
596

Так дешевше: Канадська мережа ресторанів Freshii найняла касирів з Нікарагуа, які працюють по відеозв’язку

Їм платять по $3,75 за годину, хоча в країні мінімальна годинна ставка — $11,73

До касових апаратів підключені відеокамери та монітори з написом Percy, у яких видно касирів у навушниках — готових приймати замовлення, пише видання Toronto Star. Екран вмикається, коли покупець до неї підходить.

Такий експеримент запустили в кількох точках Freshii в Онтаріо. Здебільшого касири працюють із нікарагуанського кол-центру та отримують $3,75 на годину, розповіли працівники виданню. Це менше, ніж мінімальна зарплата у провінції: 15 канадських доларів за годину — $11,73.

Freshii має 343 ресторани в Північній Америці. Компанія продає буріто, боули, йогурти, смузі та інше. Вона відмовилася надати Star інформацію про свою технологію віртуальних кас, але її директор з розвитку бізнесу зазначив, що апарати керуються сторонньою компанією.

Керуюча пристроями компанія Hi Percy написала у своєму Twitter, що “сенс пристроїв не в заміні людей або нижчій оплаті праці”. Справа, за словами компанії, у нестачі робочої сили в ресторанній індустрії Північної Америки.

Hi Percy додала, що її співробітники працюють у кількох країнах, зокрема в Канаді. Вона “платить усім членам команди вище за їхню місцеву мінімальну заробітну плату”.

Така робота повністю легальна — як і будь-який інший вид аутсорсингу, повідомили Star кілька юристів з працевлаштування. Але профспілки вважають, що компанія таким чином хоче оминути закони Онтаріо щодо мінімальної зарплати.

Президент Канадського конгресу праці Беа Бруске заявила, що вона дуже розчарована рішенням “перевести робочі місця в офшор, щоб заплатити менше за нашу мінімальну зарплату”. “Мені гидко, що така компанія, як Freshii, застосовує такий підхід”, — сказала вона.

Тим часом у російських рестораторів через санкції та падіння курсу рубля почалися серйозні проблеми з поставками продуктів. Перебої спостерігаються в поставках різних категорій товарів, переважно інгредієнтів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram