Новини
9 Квітня 2021
739

Таїланд скасує карантин для вакцинованих туристів

Програму буде здійснено у три етапи до кінця 2021 року

Центр управління економічною ситуацією Таїланду (CESA) схвалив поетапний план відкриття шести основних туристичних провінцій для вакцинованих іноземних туристів, повідомляє Управління з туризму Таїланду (TAT).

Цими областями будуть Пхукет, Крабі, Панг Нга, Сурат Тані (Самуї), Чонбурі (Паттайя) і Чіангмай.

План передбачає 3-етапне послаблення карантину, яке буде проходити аж до четвертого кварталу 2021 року.

Як зазначають в ТАТ, затвердження дорожньої карти було відразу після оголошенням МОЗ країни про скорочення з 1 квітня карантину до семи днів для вакцинованих іноземних туристів.

Перший етап проходить з квітня до червня. Туристам зі щепленням дозволено проходити карантин у затверджених урядом готелях або інших об’єктах. Їм дозволено залишати свої номери для відвідування фітнес-клубів чи басейнів, занять спортом на свіжому повітрі. Також можна самостійно купувати продукти в дозволених магазинах і ресторанах на території готелів, залишати територію готелів за схваленими владою маршрутами.

Після завершення тижневого карантину туристи зможуть відправитися в подорож всією країною.

Другий етап заплановано з липня до вересня. Він торкнеться острова Пхукет, який стане першим місцем, де іноземні туристи зі щепленням не дотримуватимуться карантину в межах плану під назвою “Пісочниця Пхукета“. Передбачається, що вакциновані гості зможуть подорожувати островому також за спеціальними маршрутами протягом семи днів, а потім їм дозволять відвідувати інші тайські напрямки.

У цей час інші п’ять курортів як і раніше будуть приймати туристів на умовах першого етапу дорожньої карти.

Третій етап повинен пройти з жовтня до грудня, коли Крабі, Панг Нга, Самуї, Паттайя та Чіангмай приєднаються до Пхукет і скасують карантин для іноземних туристів зі щепленням.

При в’їзді в Таїланд іноземні туристи повинні пред’явити сертифікат про вакцинацію, ковідний паспорт або проїзний IATA Travel Pass. При цьому для туристів збережеться вимога мати при собі негативний ПЛР-тест, а щеплення повинно бути зроблено не пізніше, ніж за два тижні й не раніше, ніж за три місяці до в’їзду в країну.

Вакцинованим туристам також буде потрібна страховка від COVID-19 з мінімальним покриттям $100 тис. і підтвердження броні в готелі, акредитованого урядом для проходження карантину.

Зараз в Таїланді визнають такі вакцини: китайську Sinovac, англо-шведські AstraZeneca і Covishield, німецьку BioNTech, американські Pfizer, Moderna і Johnson & Johnson.

Investory News дізналися, як подорожувати з комфортом у 2021 році під час пандемії: travel-сервіси, додатки. Прочитати можна за посиланням.

А от як необхідно готуватися до мандрівки, якщо ти справжній борець за екологію, можна дізнатися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram