Новини
29 Грудня 2022
293

Світовий ринок нафти дедалі більше просідає

Сировина дешевшає через слабку активність торгів

Ціни на нафту продовжують знижуватися в четвер, 29 грудня, в умовах слабкої активності торгів останніми днями року, повідомляє enkorr.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $83,14 за барель, що на $0,12 (0,14%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здешевшали на $1,07 (1,3%), до $83,26 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на $0,28 (0,35%), до $78,68 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів скоротилася на $0,57 (0,7%), до $78,96 за барель.

Оптимізм інвесторів, пов’язаний з очікуваннями зростання попиту на нафту у наслідок зняття карантинних обмежень у Китаї, змінився побоюваннями нової хвилі захворюваності на COVID-19 у світі.

Раніше Пекін заявив про намір пом’якшити епідеміологічні вимоги для тих, хто прибуває в країну з 8 січня. Крім того, влада КНР відновить видачу документів для туристів, які бажають виїхати за кордон. США й Італія вже оголосили про запровадження додаткових вимог для пасажирів, які прибувають із Китаю.

“Відмова Китаю від туристичних обмежень може спровокувати нову глобальну хвилю захворюваності COVID-19. Це може послабити попит на нафту та призвести до зниження цін”, — зазначив директор JTD Energy Services Pte в Сінгапурі Джон Дрісколл.

У центрі уваги трейдерів також дані про запаси енергоносіїв у США. Звіт Американського інституту нафти (API) показав, що запаси нафти у Штатах за тиждень, що завершився 23 грудня, скоротилися на 1,3 млн барелів після падіння на 3,07 млн барелів тижнем раніше.

Нагадаємо, росія погрожує скоротити видобуток нафти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram