Новини
11 Квітня 2022
505

Світовий банк: Як впадуть економіки України та росії через війну

Війна унеможливила економічну діяльність на значній території України

Згідно з даними Світового банку, вторгнення росії призвело до закриття підприємств, скорочення експорту і руйнування виробничих потужностей, пише Reuters.

Світовий банк прогнозує скорочення економіки росії через санкції більш ніж на 11% цього року.

По Україні прогноз також негативний:

“Обсяг виробництва в Україні, імовірно, скоротиться на приголомшливі 45,1% в цьому році”, — кажуть банкіри.

Велика частина робочої сили України була змушена тікати або воювати. Підприємства закриті, дороги, фабрики та інша інфраструктура зруйновані, а Світовий банк заявляє, що багато років прогресу зведені нанівець.

Також прогнозується, що економічний збиток буде більшим, ніж було завдано пандемією Covid-19 у Східній Європі та Центральній Азії.

Закриття українських портів у Чорному морі призвело до скорочення приблизно на 90% експорту зерна з країни, а також приблизно половини всього експорту в цілому.

Світовий банк зазначає, що війна унеможливила економічну діяльність на значній території України, а також порушила сільськогосподарські посіви та збір врожаю.

“Російське вторгнення завдає потужного удару по економіці України та приносить величезну шкоду її інфраструктурі. Україні терміново потрібна величезна фінансова підтримка, оскільки вона намагається підтримувати свою економіку, а уряд працює для підтримки громадян України, які стикаються з екстремальною ситуацією”, — зазначила віцепрезидент Світового банку з питань Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram