Новини
8 Березня 2022
664

Світовий банк виділив Україні $723 мільйони

МВФ також має погодити екстрену підтримку Україні обсягом $1,4 мільярда

Рада директорів Світового банку 7 березня затвердила пакет допомоги Україні обсягом у $723 млн. 9 березня екстрену підтримку Україні обсягом $1,4 млрд має погодити МВФ. Про це повідомив заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.

“Світовий банк мобілізував для України $723 млн підтримки. $1.4 млрд від МВФ будуть у середу”, — повідомив він.

Підтримка Світового банку становитиме як з позикових коштів, так і з грантових “безповоротних” внесків. Зокрема, $350 млн становитиме кредит Світового банку, $139 млн — кредитні гарантії від Нідерландів та Швеції, а також $134 млн грантового фінансування внаслідок внесків Британії, Данії, Латвії, Литви та Ісландії. Ще $100 млн виділить Японія.

“Разом розмір швидкої підтримки становив $723 млн, та допоможе уряду України надавати критично важливі послуги українським громадянам, зокрема заробітну плату працівникам лікарень, пенсії для людей похилого віку та соціальні програми для вразливих верств населення”, — повідомив Рашкован.

Нагадаємо, Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на позачерговому засіданні у п’ятницю, 4 березня, затвердила екстрену фінансову підтримку для України обсягом €668 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram