Новини
24 Вересня 2019
851

Світовий банк: Прогноз росту ВВП України збережено на рівні 2,7%

На 2020 рік – на рівні 3,4%, а от на 2021 рік підвищено до 3,8%

Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України у 2019 році на рівні 2,7%. При цьому збережено зростання економіки й на 2020 рік – на рівні 3,4%, а от на 2021 рік – підвищено на 0,1 п.п. до 3,8%, про це йдеться в огляді Global economic prospects.

Зазначається, що зростання економіки буде помірним протягом прогнозованого періоду часу, як у Східній Європі, так і в Центральній Азії.

“Темпи майбутнього зростання в обох субрегіонах залежать від успішної реалізації структурних реформ, спрямованих на поліпшення ділового середовища, досягнення прийнятного рівня заборгованості та реструктуризацію державних підприємств (Білорусь, Киргизька Республіка, Молдова, Україна, Узбекистан)”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що скасування структурних реформ залишається ризиковим у багатьох країнах, особливо в Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Туреччині та Україні.

“Відновлення конфлікту в Сирійській Арабській Республіці або Україні може викликати нові санкції”, – зазначили в організації.

Нагадаємо, в кінці травня Investory News писали, що Світовий банк підтвердив прогноз зростання валового внутрішнього продукту у 2019 році на рівні 2,7%. Як результат: можна буде відкрити ринок землі, розв’язати проблеми непрацюючих кредитів у держбанках, а також провести антикорупційні заходи.

При цьому на початку квітня Світовий банк погіршив прогноз по зростанню ВВП України у 2019 році з 2,9 до 2,7%. Тоді ж було прогнозовано зниження інфляції в Україні до 6,8% у 201 році, у 2020 році – до 6,0% і у 2021 році – до 5,4%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram