Новини
10 Березня 2021
582

Світ очікує стрімке економічне зростання завдяки вакцинації

До середини 2021 року світове виробництво досягне рівня, який був до пандемії

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) прогнозує стрімке зростання світової економіки завдяки вакцинації від COVID-19, пише Укрінформ з посиланням на сайт організації.

Згідно з прогнозом організації, у 2021 році світова економіка зросте на 5,6%. Наступного року ОЕСР розраховує на зростання світового ВВП на 4%.

Однак, зазначають в організації, для відновлення світової економіки критично важливим є швидке та ефективне розгортання кампанії вакцинації від коронавірусу.

“Широко поширена вакцинація дорослого населення є найкращою економічною політикою сьогодні, щоб економіка і зайнятість знову росли. Якщо ми воюємо з вірусом, тоді нам необхідно поставити виробництво вакцин у військові умови, забезпечити необхідними ресурсами й прискорити доставлення в усьому світі”, — йдеться у повідомленні.

Очікується, що до середини 2021 року світове виробництво досягне рівня, який був до пандемії. Втім, темпи й тривалість відновлення залежатимуть від процесу вакцинації та поширення нових штамів коронавірусу.

Нагадаємо, на початку березня 2021 року в Україні було виявлено новий — “британський” — штам коронавірусу. Дослідження було проведено командою “Фармак” та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського. Українські науковці створили ПЛР-тест, що виявляє нові штами коронавірусу.

Як відомо, в Україні розпочалася кампанія з вакцинування від COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram