Новини
25 Листопада 2021
576

Свій авіаперевізник: Президент анонсував створення Ukrainian national airlines

В країні зявиться сучасний авіахаб “для модернізації пасажирських літаків у вантажні”

Президент України Володимир Зеленський анонсував, що в Україні з’явиться національний авіаперевізник Ukrainian national airlines (UNA) — Українські національні авіалінії. Про це він розповів під час виступу на форумі “Велике будівництво: авіа та туризм”, повідомляє Економічна Правда.

“Я завжди говорив про те, що дуже потрібні проєкти, які зшивають Україну. Сьогодні ми повертаємо світу ідею про європейський літак. Тепер це спільна наша вже “Мрія”, українська “Мрія” та спільна “Мрія” з нашими колегами з Європи. В Україні є прекрасний “Антонов”, прекрасні потужності для повного циклу створення сучасного літака. Цього року будується 3 літаки для нашої держави. У нас є всі потужності для серійного виробництва, аж до забезпечення комплексної, уже післяпродажної підтримки”, — зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, ведуться перемовини із західними колегами щодо створення сучасного авіахабу в Україні “для модернізації пасажирських літаків у вантажні літаки”.

“Ми маємо все необхідне і для цього, — вважає президент. — Наразі ми побачимо, що наш український ринок поки що не готовий повною мірою забезпечити реалізацію державних інтересів у сфері авіаперевезень. Адже тут, окрім суто економічних інтересів, велику роль відіграє і соціальний запит”.

Для підсилення цього напряму у межах “Великого будівництва” створюються, будуються аеропорти. І  у межах цієї програми робиться ще один потужний крок — наш національний авіаперевізник, створення його розпочнеться вже сьогодні.

За словами президента, держава готова інвестувати у повітряний флот, навантажувати українських виробників і залучати світових лідерів до об’єднаних проєктів в авіабудівництві. Він додав, що є підтвердження економічної доцільності цього проєкту “від наших французьких консультантів (компанія Aerogestion, — Ред.)”.

“У втіленні цієї ідеї йдеться не лише про зростання прибутку, та пасажиропотоку, але й в загальному питанні статусу, іміджу, престижу нашої держави”, — зазначив Зеленський. Він запевнив, що це буде національний незалежний авіаперевізник, незалежний від будь-яких інших груп.

“Запуск національного перевізника, нові сучасні аеропорти, трансформація аеропорту “Бориспіль” у найпотужніший східноєвропейський авіахаб, відродження українського авіабудування та посилення промислової співпраці у форматі Україна — ЄС — це головні цілі для нас на найближчі роки. Час злітати”, — резюмував президент.

І наголосив — щодо національного авіаперевізника, то було декілька робочих назв, на сьогодні це Ukrainian national airlines — Українські національні авіалінії (UNA).

Нагадаємо, загальний обсяг інвестицій у розвиток в Україні власного авіабудування у період з 2021 до 2030 року становитиме понад 34 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram