Новини
29 Березня 2022
617

Суверенний фонд ОАЕ призупиняє інвестиції в росію

Раніше Фонд інвестував $3 мільярди у рф приблизно в 50 компаній

Інвестиційний фонд ОАЕ — Mubadala Investment Company — оголосив про зупинення інвестицій у росію. Про це повідомив генеральний директор фонду Халдун аль-Мубарак, пише Reuters.

“Те, що відбувається в цій кризі між росією та Україною, є спотворенням з катастрофічними наслідками з точки зору людського життя і з точки зору впливу, який вона має на економіку в усьому світі… Очевидно, що за таких умов ми маємо призупинити інвестиції на цей ринок, до росії”, — зазначив аль-Мубарак.

Як зазначає агентство, це перший коментар топменеджера Mubadala, другого за величиною суверенного фонду Абу-Дабі (активи на $243 млрд), про російські інвестиції після вторгнення росії в Україну.

ОАЕ, які входять до нафтовидобувної групи ОПЕК+, до якої входить і росія, не підтримали голосування Ради Безпеки ООН із засудженням російського вторгнення.

На сайті фонду зазначається, що він інвестував $3 млрд у росію приблизно в 50 компаній. Мубарак сказав, що зараз у росію інвестовано менш як 1%.

Тим часом плани росії з виробництва зрідженого природного газу в Арктиці знаходяться під загрозою через санкції проти російського судноплавства, які можуть вплинути на будівництво танкерів для транспортування ЗПГ в арктичних умовах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram