Новини
1 Листопада 2019
904

Сума держборгу опустилася нижче позначки 2 трильйони гривень

Востаннє боргові зобов’язання на такому рівні були у вересні 2017 року

Сума державного та гарантованого державою боргу України у гривневому еквіваленті вперше за останні два роки опустилась нижче позначки 2 трлн грн, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Зазначається, що протягом вересня 2019 року ця сума зменшилась у гривневому еквіваленті на 69,44 млрд грн та склала 1 997,75 млрд грн. “Востаннє на такому рівні боргові зобов’язання України у нацвалюті були у вересні 2017 року”, – повідомили у відомстві.

Основним фактором збільшення у доларовому еквіваленті держборгу на $1,02 млрд до $82,95 млрд стало зміцнення національної валюти протягом місяця на 1,15 грн.

“Таке збільшення доларового еквівалента боргу спостерігалось у частині внутрішнього боргу, де зміцнення курсу мало найбільший ефект при здійсненні перерахунку обсягу державного боргу в доларовий еквівалент. Водночас обсяг державного боргу, номінованого в іноземній валюті, зменшився”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що вересень 2019 року був місяцем пікових платежів за державним боргом – Міністерство фінансів здійснило погашення на суму еквівалентну 35,1 млрд грн або $1,4 млрд, у тому числі відбулось погашення ОЗДП 2015 року випуску на суму $661,3 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram