Країна
4 Лютого 2020
2 195

Суд зупинив концесію Херсонського морського порту

Міністерство інфраструктури України вже готує заяву щодо зазначеного рішення суду

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва зупинив дію наказу про затвердження результатів концесійного конкурсу та визначення переможця конкурсу на концесію ДП Херсонський морський торговельний порт (ХМТП), пише видання “Порти України”.

“Заяву щодо здійснення заходів в зазначеній справі задоволено”, — відзначили в прес-службі суду. Водночас, текст судової ухвали ще не оприлюднений у реєстрі судових рішень.

Міністерство інфраструктури України (МІУ), у свою чергу, вже готує заяву щодо зазначеного рішення суду.

Повідомляється, що позов був поданий ТОВ “Спеціальна компанія “Морський Порт Херсон” (консорціум “Аскет Шиппінг” і “Глобал Грейн”, Україна), що вимагає визнати протиправним і скасувати рішення про недопущення компанії до участі у концесійному конкурсі.

Згідно з інформацією, “Спеціальна компанія “Морський Порт Херсон” не була допущена до етапу розкриття фінансових пропозицій концесійного конкурсу щодо морпорту Херсон.

Суд постановив зупинити дію відповідного наказу Мінінфраструктури до вступу в силу рішення суду по даній справі.

Суд також заборонив МІУ і концесійній комісії вчиняти будь-які дії, спрямовані на завершення концесійного конкурсу в морському порту Херсон.

Нагадаємо, що переможцем у концесійному конкурсі щодо майнового комплексу ДП “Херсонський морський торговельний порт” стала “Рісойл-Херсон” — консорціум компаній “Петро ойл енд кемікалс” (Georgian Industrial Group) і Risoil S.A. (Швейцарія). Частка грузинської групи становить 60%, швейцарської компанії — 40%.

За умовами конкурсу передбачалася висока ставка змінного концесійного платежу — 7%, сума фіксованого концесійного платежу повинна була скласти 12 млн грн, а інвестиційні зобов’язання — майже 300 млн грн.

Крім того, переможець зобов’яязався вкласти понад 18 млн грн у місцеву інфраструктуру.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram