Новини
5 Серпня 2020
802

Суд засудив колишнього інженера Google Ентоні Левандовскі до 18 місяців в’язниці

Звинувачений відбуде покарання після того як у в’язниці перестануть хворіти на Covid-19

Окружний суд США у Сан-Франциско засудив колишнього інженера Google Ентоні Левандовскі до 18 місяців в’язниці у справі щодо крадіжки комерційних секретів компанії, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що Левандовскі просив суд про помилування. Прокуратура ж своєю чергою заявляла – якщо обрати іншу міру покарання, це призведе до аналогічних злочинів у майбутньому.

У результаті суд зменшив термін, який просило звинувачення, на дев’ять місяців. “Левандовскі відбуде покарання після того як у в’язниці перестануть хворіти на Covid-19”, – зазначає видання.

І додає, що суддя Вільям Алсуп неодноразово захоплювався Левандовскі, називаючи його блискучим інженером. І наголошував, що йому важко виносити такий вирок, особливо щодо “білого комірця”, але запобігання таких злочинів для нього на першому місці.

Нагадаємо, мін’юст США порушив кримінальну справу стосовно Левандовскі у серпні 2019 року. За версією звинувачення, перед звільненням з Google він скопіював дані щодо безпілотника, над яким працювала компанія.

Після того, як інженер пішов з Google він заснував стартап Otto, який потім придбала Uber. На початку 2017 року Waymo звинуватила Uber у крадіжці технологій. Левандовскі був засуджений до штрафу у розмірі $179 млн, через який у березні 2020 року подав позов про банкрутство.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram