Новини
31 Січня 2020
1 012

Суд “заморозив” акції Полтавського ГЗК у зв’язку зі справою Костянтина Жеваго

Ferrexpo AG оскаржила це рішення суду

Швейцарська залізорудна компанія зі штаб-квартирою в Україні Ferrexpo повідомляє, що український суд “заморозив” 50,3% акцій Ferrexpo Poltava Mining (Полтавський ГЗК). Про це пише БізнесЦензор з посиланням на прес-реліз компанії.

Ferrexpo AG оскаржила це рішення суду.

“Обмеження не впливає на володіння акціями, але забороняє їх передачу. Група вважає, що це обмеження є тимчасовим і пов’язане з наявними в Україні питаннями, що стосуються Костянтина Жеваго й одного з підприємств, якими він володів до 2015 р. (Банк “Фінанси та Кредит”)”, — йдеться у повідомленні

Також зазначається, що компанія оскаржила рішення суду, її діяльність продовжується у звичайному режимі. “Крім того, Ferrexpo AG не має наміру і ніколи не збиралася передавати свою частку в FPM (Полтавський ГЗК)”, — повідомляє Ferrexpo.

Як відомо, український суд дозволив заарештувати колишнього народного депутата Костянтина Жеваго, який підозрюється в розтраті майна банку “Фінанси та кредит”. Також Жеваго оголошений в міжнародний розшук.

Нагадаємо, Нацбанк отримав виконавчі листи та звернувся до Державної виконавчої служби для реалізації рішення Шевченківського районного суду від 1 жовтня 2019 р. щодо стягнення з колишнього власника банку “Фінанси та Кредит” Костянтина Жеваго 1,539 млрд грн на користь НБУ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram