Новини
31 Січня 2019
897

Суд відмовився знімати арешт з акцій власників “Мотор Січ”

Шевченківський райсуд Києва залишив у силі постанову про арешт цінних паперів акціонерів підприємства

Шевченківський районний суд Києва відмовився знімати арешт з акцій “Мотор Січ” за заявою компанії “Кінто”, який був накладений за клопотанням СБУ в рамках кримінального провадження. Про це йдеться у постанові суду від 23 січня.

Арешт був накладений у кінці квітня 2018 року. Своїм рішенням суд заборонив будь-які дії з заарештованими активами, які можуть привести до зміни їх власника до закінчення досудового розслідування.

Згідно з документом, своє клопотання компанія “Кінто” обґрунтовувала тим, що вона не є особою, проти якого ведеться розслідування. Крім того, як заявив позивач, його обмежили у праві володіння та розпорядження акціями “Мотор Січ”, які перебували на рахунках, відкритих у депозитарних установах Dragon Capital та Піреус Банк.

Проте на думку суду, заявник не зміг довести необхідність скасувати арешт акцій підприємства та постановив, що обмежувальний захід у рамках кримінального провадження був обґрунтованим.

Нагадаємо, СБУ підозрює співвласника та почесного президента компанії, народного депутата В’ячеслава Богуслаєва у незаконному продажі акцій “Мотор Січ” китайським інвесторам. За даними слідства, бенефіціар компанії, діючи за попередньою змовою з акціонерами, продав контрольний пакет акцій оборонного підприємства іноземним інвесторам, які планували перенести його активи й виробничі потужності за межі України.

За інформацією СБУ, заарештовані акції належать громадянину Китаю, та кільком компаніям, що мають банківські рахунки у офшорах. Йдеться про компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited, Business House Helena AG, Enfields Trade & Capital Corp, Waldo Trade Ltd, Granum Corporation та Likatron Enterprises Limited.

Нагадаємо, що 23 квітня 2018 року співробітники СБУ провели обшуки у кабінетах керівництва компанії “Мотор Січ”. В СБУ заявили, що обшуки були пов’язані з розслідуванням підготовки руйнування стратегічного підприємства. Сам Богуслаєв назвав обшуки рейдерським захопленням підприємства. В той же день Українська біржа виключила акції компанії “Мотор Січ” з біржового списку.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram