Новини
11 Вересня 2020
814

Суд призначив екс-керівнику аеропорту “Бориспіль” заставу в розмірі 5,25 мільйонів гривень

Прокурор наполягав збільшити заставу майже втричі

Вищий антикорупційний суд України обрав колишньому керівникові держпідприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”, президенту компанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) Євгенію Дихне заставу в розмірі 5,25 млн грн у справі про завдання збитків аеропорту, повідомляє LIGA.net.

ВАКС напередодні почав розгляд клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу президенту авіакомпанії МАУ Євгенію Дихне. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем, що заподіяло понад 16,5 млн грн збитків держпідприємству.

Прокурор наполягав на застосуванні до Дихне запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі майже 15 млн грн.

“Сторона звинувачення клопоче про застосування щодо підозрюваного Дихне запобіжного заходу у вигляді застави у відповідному розмірі — 6800 прожиткових мінімумів для працездатних осіб”, — сказав напередодні прокурор.

Слідчі НАБУ заявили, що звинувачення полягає в тому, що в 2014-2019 роках вищі керівники держпідприємства передавали в оренду приміщення комерційним структурам, не маючи на те права.

Як пише видання, практика підписання попередніх договорів, в період, коли Фонд держмайна проводить процедури вибору орендарів, існує з 2010 р.

Колишній керівник аеропорту Бориспіль підкреслює, що за цей час різними керівниками підписано понад 150 договорів, з них близько 100 — це договору, що забезпечують виробниче функціонування будь-якого цивілізованого аеропорту світу: оренда кас, офісних і складських приміщень.

Як писали раніше Investory News, за даними на кінець квітня поточного року, Міжнародний аеропорт “Бориспіль” оцінює втрати від введення карантинних заходів у 380 млн грн на місяць. 70% працівників знаходиться в режимі вимушеного простою та отримує половину заробітної плати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram