Новини
9 Серпня 2022
429

Суд арештував корпоративні права “Карпатнафтохіму”

Сума становить понад 2 мільярди гривень

Суд наклав арешт на корпоративні права підприємства, пов’язаного з компаніями рф, на загальну суму понад 2,3 млрд грн, а також на 35 об’єктів нерухомості цього підприємства, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Згідно з даними слідства, службові особи підприємства — одного з найбільших виробників органічних хімічних речовин на території України, упродовж 2017-2022 років ухилилися від сплати податків на суму понад 3 млрд грн.

“Водночас вони протиправно перерахували на користь юридичної особи-нерезидента, підконтрольної російській нафтовій компанії, понад 5 млрд грн з метою їх легалізації”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України та у взаємодії з Державною податковою службою України.

В Офісі генпрокурора не називають компанію, чиї активи були арештовані водночас як пише liga.net, ілюстрація, яку додали правоохоронці до повідомлення, містить зображення центрального офісу ТОВ “Карпатнафтохім”.

“Карпатнафтохім” створений у 2004 році на базі потужностей калуського підприємства “Оріана”. Завод спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропилену. Власником “Карпатнафтохіму” раніше був російський “Лукойл”, зараз — нідерландська Karpaty Chemical, бенефіціари якої Ільхам Мамедов та Ігор Щуцький купили завод у “Лукойлу” після того, як він потрапив під санкції.

Після початку російського вторгнення “Карпатнафтохім” зупинив роботу.

Раніше Investory News писали, як росія обходить санкції проти вантажних перевезень. На кордоні з боку рф російські вантажівки замінюють на європейські.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram