Новини
20 Січня 2020
933

Subaru має намір до середини 2030-х років продавати тільки електрокари

Компанія також буде просувати екологічні ініціативи, які зменшать викиди на всьому ланцюжку виробництва авто

Японська Subaru Corp. заявила, що всі транспортні засоби, які вона продає в усьому світі, будуть електричними до першої половини 2030-х рр. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційну заяву компанії.

“Тверді прихильність та відданість Subaru виробництва автомобілів, які ми культивували протягом всієї нашої історії, залишаються незмінними”, — заявив президент компанії Томомі Накамура у заяві.

Японський автовиробник також додав, що до 2030 р. принаймні 40% всіх його автомобілів, що продаються по всьому світу, будуть складатися з електромобілів з акумулятором або гібридних транспортних засобів.

Subaru, яка виробляє позашляховики Outback і Forester, відома своїми оппозитними двигунами (поршневий двигун внутрішнього згоряння), повним приводом та автономними системами допомоги водієві.

Новина про електрифікацію модельного ряду йде слідом за зміцненням зв’язків з Toyota Motor, що відповідає загальній для галузі тенденції об’єднуватися.

Автомобільні альянси борються за можливість масштабування, скорочення витрат, розвитку автопілотованої техніки та електромобілів, впровадження нових послуг мобільності, які змінюють галузь.

Крім цілей скорочення автомобільних викидів CO2, компанія заявила, що буде просувати екологічні ініціативи, які знизять викиди на всьому ланцюжку виробництва машин, зокрема, офіси компанії.

Таким чином, до 2050 р. Subaru планує скоротити середні викиди CO2 від нових автомобілів, що знаходяться в експлуатації та продаються по всьому світу, на 90% до рівня 2010 р.

Як писали раніше Investory News, автовиробники Toyota і Subaru почали спільну розробку електромобіля. У 2020 р. електрокари можуть заповнити понад 40% європейського ринку авто.

Нагдаємо, італо-американський автомобілебудівний концерн Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) та найбільший у світі виробник електроніки за контрактами, тайванська Foxconn Technology Group, ведуть переговори про створення спільного підприємства (СП) з виробництва електромобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram