Новини
4 Лютого 2020
811

Стрімко вгору: Ціна акцій Tesla злетіла до понад $700

Чергове підвищення було досягнуто завдяки зростання виторгу

Акції Tesla продовжують стрімкий рух вгору, збільшившись у понеділок, 3 лютого, до понад 700$ за акцію, й таким чином набравши за сесію понад $100, повідомляє Investing.com.

“Акції Tesla підскочили на 16% у другій половині дня, сягнувши $769 за акцію й демонструючи ознаки короткого тиску”, – пише видання.

І додає, що черговий зліт вартості акцій був досягнутий дякуючи зростанню виторгу. “Аналітична компанія Argus підвищила свій прогноз акцій до $808 й зберегла свій рейтинг купівлі акцій”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Білл Селескі, аналітик Argus, позитивний прогноз компанії передбачає подальше зростання виторгу від успадкованої Model S і Model X, а також високий попит на нову Model 3, на частку якої припало понад 80% виробництва у IV кв 2019 року.

“Попри виробничі затримки у минулому, брак запчастин, перевитрату робочої сили та інші труднощі, ми очікуємо, що Tesla отримає вигоду від свого домінуючого положення у виробництві електромобілів і поліпшить свої показники у 2020 році та в наступний період”, – зазначив він.

Видання пише, що у компанії Tesla, скоріш за все, ставлять питання, що має статися з акціями, щоб вони знизилися у ціні. “Навіть на фоні великого та кривавого п’ятничного розпродажу акції торгувалися із зеленою позначкою”, – йдеться у повідомленні.

Аналітики продовжують оцінювати вартість акцій  набагато вище $456. “Так що можна очікувати на більш цільове зростання у найближчому майбутньому”, – зазначає видання.

Нагадаємо, Tesla Inc стала першим автовиробником у США, ринкова капіталізація якого склала $100,1 млрд, що є ознакою впевненості Уолл-стріт у тому, що майбутнє за електрокарами.

Тим часом постачання електрокарів Tesla у IV кварталі 2019 року зросло на 23%, до 112 тис. автівок. Всього за минулий рік виробництво компанії склало 367 тисяч електромобілів, у 2020 році цей показник планують збільшити до 500 тисяч.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram