Новини
29 Серпня 2019
770

Страхування по-американськи: Стартап Ethos залучив $60 мільйонів інвестицій

Компанія на сьогодні оцінюється майже в $500 мільйонів

На фото: засновники Ethos Лінкі Вон (зліва) та Пітер Коліс

Стартап Ethos, який займається страхуванням життя в Америці, в раунді серії C залучив $60 млн, повідомляє CNBC.

Раунд очолив GV с підрозділом Alphabet і за підтримки Goldman Sachs. Покровителями Ethos також вважається Jay Z, Вілл Сміт і Роберт Дауні-молодший.

Ethos пропонує страхування на термін, який виплачує допомогу, якщо заявник помирає протягом періоду часу, який зазвичай становить від 10 до 30 років. Компанія використовує аналітику даних для прогнозування очікуваної тривалості життя людини й стверджує, що переважній більшості своїх клієнтів не потрібно проходити медичний тест, щоб мати право на отримання страхового покриття.

Як повідомив в інтерв’ю CNBC співзасновник і генеральний директор Ethos Пітер Коліс, фірма в даний час оцінюється майже в $500 млн. Компанія також збільшила свої доходи в чотири рази та чисельність персоналу з 30 до приблизно 90 осіб. Завдяки новому фінансуванню загальна сума Ethos збільшена до понад $100 млн.

Ethos — збиткова компанія, але її керівник сказав, що вона стає все більш вигідною для кожного клієнта. Інвестори стурбовані відсутністю прибутковості у таких компаній, як Uber і Lyft, які розміщуються на публічних ринках і бачать, як їхні акції руйнуються. Наприклад, WeWork, який незабаром повинен почати випуск акцій на фондовому ринку, в першій половині 2019 р. отримав збиток в розмірі $900 млн.

“Ми дуже відрізняємося від Uber і WeWork. У нас все ще велика частина капіталу, залученого в останньому раунді збору коштів. Цей раунд був швидше опортуністичним, ніж необхідним”, — зазначив Пітер Коліс.

Компанія націлена на стійкий ринок, на якому дотепер домінували страхові гіганти, такі як Prudential і Northwestern Mutual. Коліс сказав, що проблема з подачею заяви на страхування життя в даний час полягає в тому, що це схоже на “медичний і фінансовий обшук”. Людям часто доводиться проходити через брокерів, здавати великі документи й медичні огляди, сказав він, додавши, що багато клієнтів Ethos звертаються по телефону.

Як стверджують в Ethos, у компанії на подачу заявки потрібно менш як 10 хвилин, а не тижні, які звичайно потрібні для отримання страхового покриття. Але оскільки стартап не може впоратися з усією роботою, пов’язаною з продажем страховки, він співпрацює зі страховиками життя такими, як Assurity і Banner Life, а також перестраховиками Munich Re і RGA, щоб допомогти усунути будь-які прогалини.

Ethos використає залучені кошти на розвиток технологій та збільшення кількості співробітників, зокрема інженерів.

Нагадаємо, канадська компанія Fairfax Financial Holdings Limited звернулася до Антимонопольного комітету України з проханням надати дозвіл через дочірню компанію FFHL Group Ltd. на придбання акцій ПрАТ “Страхова компанія Універсальна” (Київ), що забезпечить перевищення 25% голосів у вищому органі її управління.

Як відомо, у 2018 р. за обсягом зібраних страхових премій у валютному еквіваленті страховий ринок України зайняв 60 місце у світі (у 2017 році – 61). За останні 4 роки населенню та підприємствам було виплачено понад 40,3 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram