Новини
9 Вересня 2020
1 523

Страховий ринок України увійшов у ТОП-10 динамічних ринків країн світу

У 2019 році українські страхові компанії здійснили виплати у розмірі понад 14 мільярдів гривень

Страховий ринок України за обсягом зібраних страхових премій у валютному еквіваленті у 2019 р., як і роком раніше, зберіг місце в ТОП-10 найбільш динамічних ринків світу, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на віцепрезидента Ліги страхових організацій України Олександра Залєтова.

Згідно зі звітом міжнародного перестраховика Swiss Re (Швейцарія), у 2019 р. український ринок страхування іншого, ніж страхування життя зайняв 53 місце у світі (у 2018 р. — 55). Поліпшення показників відбулося завдяки зростанню обсягу надання страхових послуг у валютному еквіваленті на 22,1%.

Олександр Залєтов відзначив зростання ринку страхування життя в валютному еквіваленті на 26,5%, який у 2019 р. зайняв 79 місце у світі (у 2018 р. — 81).

В цілому за 2019 р. страхові компанії України здійснили страхові виплати населенню і підприємствам в розмірі понад 14 млрд грн, що на 12,9% більше, ніж за 2018 р.

Зокрема понад 10% відшкодовано завдяки співпраці з провідними іноземними перестраховиками та перестрахувальними брокерами з країн-членів ОЕСР (переважно зі Швейцарії, Німеччини, Польщі, Великої Британії, Австрії, США, Франції тощо).

Розвиток вітчизняного ринку страхових послуг у сучасних умовах тісно взаємопов’язано з розвитком національної економіки, оскільки дозволяє акумулювати значні довгострокові інвестиційні ресурси, залучаючи кошти через пенсійні програми та програми страхування життя.

Розширення страхового бізнесу створює робочі місця, активізує впровадження інновацій, стимулює стійкість економіки та пом’якшує наслідки глобальних ризиків.

“У зв’язку з цим, важливо повернутися до дискусії про внесення змін до Податкового кодексу, спрямованих на стимулювання розвитку медичного страхування і корпоративного страхування життя. Крім того, законопроекти “Про страхування” і “Про дистрибуції” повинні розглядатися в рамках одного пакету. З цією метою необхідно створити в профільному комітеті Верховної Ради робочу групу за участю уповноважених представників від кожного професійного об’єднання учасників страхового ринку”, — зазначає Олександр Залєтов.

Як писали раніше Investory News, глобальні страхові премії вперше у 2018 р. перевищили позначку в $5 трлн, що еквівалентно понад 6% світового ВВП.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram