Новини
19 Жовтня 2020
1 038

Стоп виробництво: Coca-Cola більше не вироблятиме свій перший дієтичний напій

Раніше у компанії відмовилися майже від половини своїх 500 брендів в умовах пандемії

Найбільший у світі виробник безалкогольних напоїв американська Coca-Cola Co припиняє виробництво свого першого дієтичного напою Tab, який вперше було випущено у 1963 році після того, як Royal Crown почала запустила у виробництво дієтичну Diet Rite Cola, повідомляє The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що популярність Tab досягла піку у 1970-80-ті роки, але почала знижуватися після випуску дієтичної Diet Coke.

За даними Euromonitor International, світові продажі Tab минулого року склали $22 млрд, або 0,1% від загального обсягу продажів дієтичної коли. Лідерами ринку є Diet Coke, на яку припадає 35% продажів, і Coke Zero Sugar, частка якої становить 22%.

Coca-Cola продовжувала виробляти Tab в основному через шанувальників цього напою, які дзвонили в штаб-квартиру компанії й підписували петиції, якщо не могли знайти Tab.

“Ми хочемо переконатися, що ті, хто хоче Tab отримує Tab”, – заявив у 2001 році Дуглас Дафт, який на той час обіймав посаду голови та головного виконавчого директора Coca-Cola.

Раніше Coca-Cola повідомила, що відмовиться майже від половини своїх 500 брендів в умовах пандемії. Компанія вже припинила випускати соки під брендом Odwalla і кокосову воду Zico.

Крім того, Coca-Cola готує додатковий список продуктів, які будуть зняті з виробництва цього року, включаючи Diet Coke з вишневим смаком, лимонад Sprite і низькокалорійну Coke Life з додаванням замінника цукру. Компанія також відмовиться від деяких невеликих регіональних брендів.

Як зазначила директор Coca-Cola з інновацій та маркетингу Кет Кетцер, компанія хоче створити “простір для нових” брендів. “Виробник відмовляється від невеликих брендів, які не ростуть і не мають потенціалу”, – наголосила вона.

Нагадаємо, на початку 2020 року компанія Coca-Cola придбала повний пакет акцій американського бренду молочних напоїв Fairlife, викупивши 57,5% акцій, що залишилися у партнера зі спільного підприємства Select Milk Producers.

Про напої з листя коли, які завоювали любов усього світу можна прочитати в матеріалі Investory News “Конкуренція мікстур: Coca-Cola vs Pepsi Cola”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram