Новини
20 Грудня 2019
1 034

Стоп таксі: Суд в Німеччині заборонив діяльність Uber

Таксі-сервіс порушує правила справедливої конкуренції

Окружний суд Франкфурта заборонив діяльність сервісу онлайн-замовлення таксі Uber в Німеччині. Позов був поданий службою таксі Taxi Deutschland.

“У рішенні, оголошеному сьогодні, районний суд Франкфурта-на-Майні заборонив туристичному агенту Uber подавати транспортні замовлення компаніям з оренди автомобілів”, — йдеться в прес-релізі суду.

Uber працює в Берліні, Франкфурті, Мюнхені та ще ряді німецьких міст. У Німеччині сервіс працює виключно з компаніями, що займаються прокатом автомобілів та їх ліцензованими водіями.

Суд постановив, що така модель порушує правила справедливої ​​конкуренції та для здійснення таких послуг Uber повинен сам отримувати ліцензію на прокат автомобілів.

Рішення суду набирає чинності негайно. При цьому клієнти як і раніше можуть замовляти таксі через незалежних підрядників Uber. Uber збирається оскаржити це рішення в суді вищої інстанції.

Згідно з даними компанії, Uber працює в 63 країнах і понад 700 містах по всьому світу і має 91 млн активних користувачів щомісяця.

Як писали раніше Investory News, з початку листопада засновник і колишній гендиректор Uber Тревіс Каланік продав акції компанії на $2,1 млрд.

Нагадаємо також, нью-йоркські брокери заробили $2 мільйони, ввівши в оману інвесторів Uber і Lyft.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram