Новини
4 Лютого 2020
739

Стоп, співпраця: Китайська TCL припинить виробництво і продаж смартфонів під брендом Blackberry

Компанії остаточно попрощаються 31 серпня 2020 року

Китайський виробник техніки TCL і канадський бренд Blackberry оголосили про припинення співпраці, про це йдеться у повідомленні Blackberry у Twitter. Зазначається, що остаточно співпраця припиниться 31 серпня 2020 року.

“TCL продовжить підтримку вже випущених моделей до 31 серпня 2022 року. Чи вироблятиме Blackberry свої смартфони у майбутньому наразі невідомо”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає TechCrunch, до появи сенсорних екранів BlackBerry була лідером ринку та новатором з мініатюрною QWERTY-клавіатурою на смартфонах. “Частка BlackBerry у США досягала 50%, а у світі – 20%”, – пише видання.

І нагадує, що після запуску iPhone та Android-телефонів BlackBerry планувала піти з ринку смартфонів. TCL викупила права на виробництво та продаж смартфонів Blackberry у 2016 році. Blackberry продовжила розробку додатків і систем безпеки, у смартфонах змінилася операційна система – з власної Blackberry на Android.

“TCL (бренди BlackBerry й Alcatel) займає 1% світового ринку смартфонів, – приводить TechCrunch дані StrategyAnalytics без уточнення періоду. – У січні 2020 року TCL вийшла на ринок смартфонів під власним брендом”.

Нагадаємо, нещодавно американська компанія Microsoft, що займається розробкою програмного забезпечення, оголосила про плани компанії повернутися на ринок смартфонів, уже представивши в Нью-Йорку новий телефон Surface Duo, який також можна буде використовувати як планшет.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram