Новини
29 Січня 2020
1 339

Стоп, політ: З наступного тижня Україна припиняє пряме авіасполучення з Китаєм (оновлено)

Через коронавірус МАУ двома рейсами евакуює українців

Україна через ризик поширення коронавірусу з наступного тижня припиняє пряме авіасполучення з Китаєм, про це заявив в.о. гендиректора Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін.

“Ви чули, що на єдиному прямому сполученні з Китаєм перевізник оголосив, що він його тимчасово зупиняє, аж поки ситуація не зміниться. З 3 лютого у нас не буде прямого сполучення”, – сказав він під час пресс-конференції.

Як зазначає Інтерфакс-Україна, авіакомпанія SkyUp, яка виконує чартерні рейси для туроператора JoinUp, з 3 лютого по 28 березня не літатиме до Китаю через поширення коронавірусу.

Видання, посилаючись на прес-службу SkyUp, пише, що туроператор повертає своїх туристів із китайського острова Хайнань 29 січня та 1 лютого.

“Від самого початку ми уважно стежимо за розвитком ситуації з коронавірусом, що спалахнув у Китаї. Попри те, що Всесвітня організація охорони здоров’я наразі не розцінює цей спалах як надзвичайну ситуацію світового масштабу, а Міністерство охорони здоров’я України та Державіаслужба не рекомендують припиняти сполучення між країнами, ми ухвалили рішення тимчасово зупинити польотну програму до Китаю на період з 3 лютого по 28 березня”, – заявили в авіакомпанії.

Тим часом за інформацією прес-служби авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) 30 січня і 3 лютого компанія виконає рейси з китайського міста Саньї для евакуації українських туристів у зв’язку з коронавірусом, зазначає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє РБК-Україна, МАУ продовжить виконувати рейси до Китаю, але тільки в одну сторону. “В одну сторону. Повідомленням в Україну з Китаю не літають міжнародні авіалінії. Рейси з Китаю в Україну не будуть здійснюватися. Це у зв’язку з вірусом”, – повідомили виданню в контакт-центрі МАУ.

Тим часом британський авіаперевізник British Airways також тимчасово зупинив бронювання на своєму сайті прямих рейсів з Лондона до Пекіна і Шанхая до березня, повідомляє Mirror.

“Таке рішення було прийнято після того, як Міністерство закордонних справ Великобританії рекомендувало британським громадянам утриматися від відвідин Китаю у зв’язку зі спалахом коронавірусу”, – пояснили у компанії.

Представник авіакомпанії уточнив, що компанія “оцінює ситуацію” та може змінити поточну маршрутну сітку у будь-який момент.

Крім того за інформацією Reuters, одна з найбільших у світі авіакомпаній United Airlines скасувала 24 рейси із США в Пекін, Гонконг і Шанхай в період з 1 по 8 лютого. У свою чергу American Airlines дозволила клієнтам безкоштовно перенести бронь місць на рейси в Пекін, Шанхай і Гонконг.

До 29 березня авіасполучення з КНР зупинила й Грузія. Аналогічно вчинив південнокорейський лоукостер Air Seoul, а тайванська China Airlines скасувала кілька рейсів до 10 лютого.

Скасовано деякі з 33 щотижневих рейсів у КНР компанії Air Canada. Німецька Lufthansa вказала на істотне падіння попиту на ці перельоти. Польоти в КНР також тимчасово зупинили Scoot (лоукостер з Сінгапуру) й AisAsia (Малайзія).

Нагадаємо, на днях уряд Китаю направив 300 млн юанів ($43,2 млн) з бюджету на боротьбу з коронавірусом у місті Ухань та провінції Хубей. Ухань став центром поширення нового вірусу, виявленого в кінці 2019 року.

Про те, як реагує фінансовий світ на спалах нового короновірусу, можна прочитати в матеріалі  Investory News “Інвестори бояться: Китайський коронавірус лихорадить світові ринки”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram