Новини
2 Листопада 2021
747

Столичні ресторани закриваються: Відвідуваність ресторанів скоротилася на 50-70%

Аби не множити свої збитки, деякі ресторани закрилися взагалі

Падіння відвідуваності ресторанів на сьогодні становить 50−70%, а в деяких закладах взагалі немає відвідувачів, пише Finance.ua з посиланням на коментар співзасновника Національної ресторанної асоціації України Ольги Насонової.

За її словами, деякі ресторани закрилися взагалі, щоб не множити свої збитки.

“Найрозумніші не планують працювати цього тижня зовсім — подивляться, що буде. Як активно йтимуть перевірки, як етично поводитимуться перевіряльники. І скільки взагалі буде відвідувачів, адже вакцинованих не так вже й багато, на всі ресторани не вистачить. Так, персонал майже у всіх ще якось щеплений, відсотків 70 точно вже є”, — розповіла вона.

Але справа не в персоналі, адже за це ресторани “зможуть відповісти”. “А ось як відповідати за своїх гостей, як їх перевіряти — питання. І якщо немає сертифіката — чи гнати клієнта в шию? А якщо не йде — чи потрібно викликати поліцію?”, — зазначає експерт.

Таким чином, ресторанний бізнес може без перешкод перетворитися на “сферу контролю над рівнем вакцинації”.

“Вихід один — рестораторам потрібно відстояти своє право не нести відповідальності за сертифікати гостей. Відповідальність за наявність сертифіката або довідки та їх правдивість — тільки на відвідувачі. Так має бути”, — підкреслила Насонова.

Нагадаємо, згідно з дослідженням компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster, розпочинаючи з 18 жовтня заклади громадського харчування, що вже понад тиждень працювали у “червоній” зоні, скоротили свій виторг на 34%.

Як відомо, Київ перейшов з 1 листопада у “червону” зону. Які обмеження відсьогодні запроваджуються у столиці — докладніше за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram