Новини
29 Грудня 2021
782

Стимулюють, щоб не втратити: Apple видала своїм талановитим співробітникам бонусні акції

Так ITгігант намагається втримати їх від переходу до компанії Meta

Apple видала своїм талановитим співробітникам бонуси у вигляді акцій, щоб запобігти витоку найкращих фахівців до конкурентної компанії Meta. Їхній обсяг варіюється в діапазоні від $50 тис. до $180 тис., повідомляє Bloomberg.

Компанія повідомила деяким інженерам, які працюють у відділах розробки кремнію, апаратного забезпечення, а також програмного забезпечення та операцій, про бонуси, що видаються у вигляді акцій.

“Акції повністю передадуть співробітникам протягом чотирьох років, забезпечивши стимул для того, щоб залишитись працювати в Apple”, — пише видання.

Бонуси були видані інженерам як нагороди за їхні високі показники і варіювалися в діапазоні від $50 тис. до $180 тис. Багато хто отримав $80 тис., $100 тис. або $120 тис. акціями.

Виплати не є частиною звичайного компенсаційного пакета Apple, який враховує базову зарплату, фондові одиниці та грошовий бонус. “Apple іноді присуджує співробітникам додаткові грошові премії, але обсяг останніх виплат акціями був нетиповим. Їх одержали від 10% до 20% інженерів у відповідних підрозділах”,  — йдеться у повідомленні.

Як зазначає Bloomberg, Apple змагається з компаніями в Кремнієвій долині та за її межами, причому Meta становить особливу загрозу. Так, за останні кілька місяців Meta найняла близько 100 інженерів з Apple.

Нагадаємо, наприкінці жовтня компанія Facebook змінила назву — ребрендинг стосувався тільки материнської компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram