Новини
5 Квітня 2022
527

Стаття “Що Росія має зробити з Україною” є одним із доказів для майбутнього трибуналу

“Я хочу, щоб ви мене зрозуміли: вони навіть не ховаються” , — Зеленський

Стаття “Що Росія має зробити з Україною”, опублікована в агентстві “РИА Новости”, є одним із доказів для майбутнього трибуналу проти російських військових злочинців, сказав у понеділок, виступаючи на відеозв’язку в парламенті Румунії, президент України Володимир Зеленський.

“Це не просто текст. Це один із доказів для майбутнього трибуналу проти російських військових злочинців”, — сказав він.

За словами Зеленського, “у статті описується чіткий та прорахований порядок знищення всього, що робить українців українцями. Сказано, що потрібно провести “деукраїнізацію” та “деєвропеїзацію” України. Сказано, що навіть назву нашої держави треба стерти. Фактично сказано, що загибель найбільшої “кількості наших людей у війні лише вітається”.

“Я хочу, щоб ви мене зрозуміли: вони навіть не ховаються. Вони відкрито говорять про мету вторгнення на територію України. Якби наша армія не вистояла, якби наш народ не піднявся на захист держави, вони б зробили те, що зробили в Бучі — але на всій території України”, — заявив Зеленський.

Нагадаємо, російська федерація звернулася до керівництва Організації Об’єднаних Націй із метою екстреного скликання Ради безпеки через знімки воєнних злочинів у Бучі Київської області, які розлетілися світом. У рф цинічно звинуватили у вбивствах мирних українців “неонацистські угруповання”. Абсурдний крок рф розкритикувала експосол США в ООН Саманта Пауер. Вона назвала це спробою “симулювати обурення”. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram