Новини
19 Червня 2019
1 092

Статки глави французької Louis Vitton Moët Hennessy перевищили $100 млрд

Бізнесмен став третьою найбагатшою людиною світу після Джеффа Безоса та Білла Гейтса

Фото: Renaud Joubert / Imago / TASS

Глава французької компанії LVMH (Louis Vitton Moët Hennessy) Бернар Арно, який є найзаможнішою людиною Європи, став третьою найбагатшою людиною у світі, чиї статки перевищили позначку у $100 млрд, передає Bloomberg.

І зазначає, що цього року дохід французького бізнесмена збільшився майже на $32 млрд. “Це найшвидше зростання серед усіх учасників рейтингу Bloomberg Billionaires Index. Статки Арно перевищили $100 млрд на фоні подорожчання акцій LVMH 18 червня на 2,9% – до €368,8”, – зазначає видання.

Бізнесмену належить 97,4% акцій модного дому Christian Dior. Ця компанія контролює 41% акцій LVMH – найбільшого у світі виробника предметів розкоші. “Родині бізнесмена окремо належить ще 5,9% акцій LVMH. Арно також контролює 8,6% акцій компанії Hermes”, – йдеться у повідомленні.

Загалом, першим позначку у $100 млрд подолав глава Amazon Джефф Безос, другим — співзасновник корпорації Microsoft Білл Гейтс, якому вдалося це зробити у квітні 2019 року завдяки росту цін акцій Microsoft та інших активів з його інвестпортфеля.

Другий рік поспіль щорічний рейтинг найбагатших людей планети за версією журналу Forbes очолює глава компанії Amazon Джефф Безос. За даними Forbes, статки Джеффа Безоса зросли за рік на $19 млрд. Станом на 19 червня 2019 року вони становлять $156,2 млрд.

Питання його лідерства ще з початку року було відкритим, адже Безос знаходився у процесі розлучення зі своєю дружиною Маккензі Безос. Однак після закінчення шлюборозлучного процесу, виплативши екс-дружині відступні в розмірі $35 млрд, йому вдалося залишитися самою заможною людиною планети.

Нагадаємо, інтернет-магазин Amazon.com Безос заснував наприкінці 1994 року під час подорожі через країну з Нью-Йорка в Сіетл. Початкові інвестиції склали $300 тис. Компанія розпочала своє існування як книжковий онлайн-магазин, та згодом перейшла до продажу великого асортименту продуктів і сервісів.

Сьогодні це найбільша у світі компанія у сфері інтернет-торгівлі, а також найбільший у світі постачальник хмарних послуг через Amazon Web Services. У 1997 році компанія Amazon.com вийшла на фондову біржу IPO. А вже у 1999 році американський журнал Time назвав Безоса людиною року.

Щодо Біла Гейтса, як зазначає видання Forbes його статки не вперше обчислюються 12-значною цифрою. У квітні 1999 року, на піку зростання “бульбашки доткомів”, його статок ненадовго перевищив позначку $100 млрд. З урахуванням інфляції зараз це було б $150 млрд.

Нагадаємо, розбагатіти Гейтсу вдалося за допомогою Microsoft, комп’ютерної компанії, яку він заснував у 1975 році разом з Полом Алленом, що помер у жовтні 2018 року. Він володіє інвестиціями в різних сферах. Наприклад, у 2018 році він зацікавився фермерством і почав скуповувати землю. А ще раніше Гейтс вклав $40 млн у створення ідеальної корови.

Нагадаємо, раніше Investory News писали про найвпливовіших інвесторів світу, чиї валютні “корони” не похитнула жодна фінансова криза. Серед них – гуру номер один у світі за частиною вдалих вкладень Воррен Баффет, ключова людина у створенні фондової біржі Boston Options Exchange – Томас Петтерфі й чимало інших.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram