Новини
11 Вересня 2020
796

Стартапи-переможці десятого Pitch Day отримають від держави по $50 тисяч

Свої ідеї презентували 9 стартапів на етапі seed

Український фонд стартапів 28 серпня провів десятий Pitch Day, за підсумками якого вирішили профінансувати два проекти на загальну суму $100 тис. На етапі seed було презентовано дев’ять стартапів. Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Тож, на етапі seed отримали грант у розмірі $50 тис. наступні стартапи-переможці:

Kray Technologies — перші у світі автоматичні дрони для внесення засобів захисту рослин і підживлення польових культур з індустріальною продуктивністю (до 470 га/день), які зменшують вартість внесення на 90% до $2/га (на ринку США).

“Вони дозволяють фермеру позбутися втрат врожаю, пов’язаних з внесенням, і застосувати нові технології частого підживлення, які обіцяють приріст врожайності на 20-40%”, — йдеться у повідомленні.

TenniRobo — інноваційний компактний робот для настільного тенісу, який фактично є професійним тренером, керованим за допомогою мобільного додатку. Пристрій з’єднується з мобільним телефоном через Bluetooth, і дозволяє користувачеві управляти будь-якими параметрами пострілу.

Робот здатний створювати дійсно реалістичну поведінку м’яча — так як створює реальна людина у грі, це є великою перевагою для спортсменів. При цьому, мобільний додаток TenniRobo дозволяє створювати власні постріли та об’єднувати їх у персональні програми тренувань.

“З TenniRobo гравці не повинні налаштовувати свій графік тренувань, які не залежать від партнера або тренера, і можуть економити до $80 у тиждень на самостійних тренуваннях. Крім того, це дуже корисний помічник для кожного тренера, тому що робот допомагає значно прискорити професійне зростання спортсмена й урізноманітнити тренування”, — заявили у прес-службі фонду стартапів.

Нагадаємо, український венчурний фонд Pragmatech Ventures інвестував в компанію Hurma System у галузі автоматизації HR.

Investory News дізнались, у чому різниця між VR і AR та як їх використовують у повсякденному житті, а також пілготували добірку  ТОП-5 корейських стартапів у сфері технологій віртуальної та доповненої реальності.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram