Новини
1 Травня 2020
670

Стартапи на фоні кризи почали приховувати підняті раунди

Через пандемію нові раунди інвестування компанії проводять за нижчою оцінкою

Стартапи продовжують залучати необхідне фінансування, але вже не оголошують про нові раунди публічно. Про це повідомляє Business Insider з посиланням на дані фінансової компанії Brex.

Глава відділу корпоративного розвитку Brex Адам Свеціцкі розповів, що все менше стартапів розкривають інформацію про раунди фінансування на фоні кризи. Річ у тому, що нові раунди стартапи проводять за нижчою оцінкою.

За даними Pitchbook, зниження числа угод у період з січня по березень досягла 33%. Однак, запевняють фахівці Brex, насправді зниження показує лише 9%. Підприємці не залучають нові гроші публічно, щоб не зіткнутися з претензіями попередніх інвесторів через низьку оцінку нового раунду.

При цьому в Brex вважають, що стартапи зі сфери охорони здоров’я та електронної комерції зараз знаходяться у виграшному становищі — їм не доводиться знижувати раунди. Всім іншим пережити кризу складніше — хтось просто звільняє співробітників і скорочує витрати, інші змушені закритися.

Як писали раніше Investory News, український стартап RefaceAI, який розробив програму з перенесення облич Doublicat, залучив інвестиції від декількох інвесторів. Загальна сума раунду не розголошується. Лише відомо, що один із міноритарних інвесторів, компанія Adventures Lab вклала в стартап від $300 тис. до $500 тис.

Ще одна українська fashion-група Love & Live залучила інвестиції від українського венчурного фонду SMRK. Сума також не розкривається, однак відомо, що в цьому раунді компанія отримала оцінку в $10 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram