Новини
21 Травня 2020
1 216

Стартап зі стоматологічних онлайн-послуг під час пандемії збільшив продажі на 1000%

Пацієнти самі виготовляють зліпки зубів та після онлайн-консультації отримують капи

Американський стартап Byte, який випускає системи для вирівнювання зубів і веде онлайн-прийом стоматолога, зафіксував зростання продажів на 1000% в першому кварталі 2020 р., повідомляє Bloomberg.

Успіху компанії сприяла пандемія. Клієнти Byte консультуються з лікарями віддалено — особисті візити та регулярні перевірки в ортодонта не передбачені, зазначає видання.

Як правило, клієнт купує за $95 набір для самостійного виготовлення зліпків і відправляє їх лікарю. Потім він віддалено проходить консультацію ортодонта, і, якщо немає протипоказань, компанія надсилає капи. Вартість набору для випрямлення зубів коштує $1895.

У січні компанія отримала 10 тис. замовлень, а в грудні вона очікує 100 тис. замовлень та річну виручку в розмірі $100 млн. “Ми вважаємо, це нова норма”, — розповів виданню співзасновник Byte Скотт Коен.

Bloomberg вважає, що успіху Byte сприяв цифровий маркетинг — стартап просувався в соцмережах, його рекомендували актриса ЛіЕнн Раймс, актор Бен Аффлек і чемпіон Super Bowl Роб Гронковські.

Зараз Byte надає послуги у всіх 50 штатах США, хоча фахівці критикували компанію: ортодонти й стоматологи стверджували, що надавати якісні послуги без особистого візиту ризиковано, пише агенція.

Нагадаємо, команда ізраїльських винахідників розробляє апарат штучної вентиляції легенів (ШВЛ) вартістю нижче $500, який можна зібрати з підручних засобів — наприклад, з використанням автомобільних деталей. Викладені у відкритий доступ креслення зацікавили багатьох користувачів.

Американський стартап Mojo Vision, який займається розробкою “розумних” лінз, залучив $51 млн від New Enterprise Associates. Компанія планує розробити технологію передачі даних зі смартфона на лінзу.

Також, фінський розробник персня для оцінки сну Oura залучив $28 млн від інвесторів у рамках раунду B. Пристрій цілодобово зчитує пульс, температуру тіла власника, його рух та інтенсивність.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram