Новини
6 Грудня 2019
1 058

Стартап Peloton втратив $1,5 мільярди через рекламний ролик

Інвестори надають вагоме значення споживчим настроям стосовно бренду

Акції компанії Peloton впали за три дні на 15%. При цьому компанія втратила $1,5 млрд від ринкової капіталізації через негативну реакцію аудиторії на Різдвяний рекламний ролик. Про це пише Business Insider.

Дружина отримує велотренажер на Різдво від свого чоловіка. Вона записує влоги зі своїми тренуваннями протягом цілого року і показує його чоловікові. Таким чином вона хотіла подякувати коханому за подарунок.

На компанію відразу обрушився шквал критики. Користувачі скаржилися на те, що це сексизм, коли чоловік дарує дружині тренажер для тренувань на Різдво, оскільки це означає, що він хоче, щоб вона схудла.

Рекламний ролик набрав майже 4 млн переглядів і 15 тис. дизлайків на каналі YouTube та розцінюється багатьма як сексистське й утопічне.

У ЗМІ назвали відео “30-секундною розповіддю про відчайдушну подорож однієї жінки в оздоровче пекло”. Видання Vice відзначило женоненависницький посил ролика, підкресливши, що його героїня віддала перевагу перебувати де-небудь ще, аніж удома з чоловіком, якого вона ненавидить, та вимушена грати в турботу про здоров’я і сімейне щастя.

Експерт з маркетингу Деніел Маккарті зазначив, що різке падіння акцій Peloton може випливати з того, наскільки інвестори надають значення споживчим настроям стосовно бренду.

“Це може призвести до того, що такі компанії, як Peloton, демонструватимуть набагато більшу волатильність цін на акції, коли є події, які можуть змусити погляди людей рухатися в позитивну або негативну сторону. Я думаю, що це саме те, що ми бачимо зараз відносно стартапу”, — додав він.

Компанія Peloton, яка продає велотренажери по $2 тис. І бігові доріжки по $4 тис. jбладнані екранами, пропонує онлайн уроки фітнесу за щомісячну плату.

У середу компанія знизила вартість щомісячної підписки на свої додатки для тренувань з $19,99 до $12,49. Також були випущені програми для Apple Watch і Amazon Fire TV.

Зниженням цін в поєднанні з 30-денною безкоштовною пробною версією Peloton і перспективою більш дешевої бігової доріжки та тренажера в наступному році, компанія сподівається залучити більше клієнтів.

“Ми не віримо, що це сильно вплине на святкові розпродажі”, — говорять аналітики Raymond James.

Однак, деякі трейдери тримають парі, що падіння акцій Peloton буде недовгим.

Нагадаємо, американський фітнес-стартап Peloton планував залучити в ході IPO до $1,3 млрд.

А от глава французької LVMH, якій належать марки Christian Dior, Louis Vuitton і Givenchy, Бернар Арно втратив $4,8 млрд через ризик введення США мита на французькі товари. Ціна одного паперу компанії знизилася на 2,4%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram